Miercuri, începe simularea examenelor de la Evaluarea naţională

Ultima actualizare:

    Elevii găsiţi cu fiţuici în  buzunare au fost scoşi din examen
Elevii găsiţi cu fiţuici în buzunare au fost scoşi din examen

Aproape 30.000 de elevi au fost înscrişi la simularea examenelor de la Evaluarea naţională şi de la Bacalaureat care vor fi organizate în Capitală, miercuri.

"Prima simulare este miercuri, 30 ianuarie, la Limba şi literatura română, iar a doua este vineri, 1 februarie, la Matematică. La simularea Bacalaureatului au fost înscrişi 16.500 de elevi. Tot miercuri vor susţine proba la Limba română de la Evaluarea naţională cei aproximativ 13.500 de elevi din clasa a VIII-a. Probele vor fi organizate în şcoli în intervalul orar 11.00-14.00", a declarat, astăzi, pentru Mediafax, Gabriel Vrânceanu, inspector de specialitate în cadrul Comisiei de organizare a simulării, de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

La simularea Bacalaureatului pot participa şi candidaţii din promoţiile anterioare care nu au promovat examenul, a precizat Gabriel Vrânceanu.

"Şcolile vor organiza simularea astfel încât să fie cât mai apropiată de examenul care va avea loc în vară. Astfel, elevii vor fi aşezaţi în clase în ordinea alfabetică, câte unul în bancă, iar sălile vor avea sisteme de supraveghere video. Subiectele vor cuprinde materia la zi studiată de elevi în clasa a VIII-a, respectiv a XII-a, dar şi elemente recapitulative, adică din materia studiată începând cu clasa a V-a pentru evaluarea naţională şi cu clasa a IX-a pentru bacalaureat. În niciun caz subiectele de la simulare nu vor cuprinde materia nepredată", a precizat inspectorul Gabriel Vrânceanu.

În legătură cu trecerea în catalog a notelor de la simulările din 30 ianuarie şi 1 februarie, inspectorul ISMB a spus că decizia va fi luată după o discuţie între părinţi, profesori şi elevi.

"În baza acestor rezultate, fiecare profesor, fiecare unitate de învăţământ vor stabili un plan de acţiune pentru pregătirea elevilor în contextul celei de-a doua sesiuni a simulării, când notele vor fi trecute în catalog, cât şi pentru examenul final", a precizat Vrânceanu.

Simulările evaluării naţionale şi examenului de bacalaureat sunt descentralizate, fiecare inspectorat şcolar îşi stabileşte propriul calendar şi propria metodologie, acestea urmând să aibă loc până la sfârşitul lunii aprilie.

Inspectorul şcolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, declara, în 10 ianuarie, pentru Mediafax, că simulările pentru examenele naţionale au loc în două etape, o parte ianuarie - februarie, iar alta în 24-26 aprilie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net