Micuții internați la „Marie Curie” se simt mai bine. Unul, în stare gravă

Ultima actualizare:

    Foto: inimacopiilor.ro
Foto: inimacopiilor.ro

Starea celor 11 bebeluși transferați din Argeș la Spitalul Marie Curie din București s-a ameliorat sensibil, anunță medicii unității din Capitală. În cazul unuia singur starea de sănătate s-a agravat, motiv pentru care doctorii au decis să-i facă dializă peritoneală. Micuții au ajuns în București în stare gravă după o infecție severă cu bacteria E.coli.

„Față de ziua de ieri, majoritatea micuților sunt ușor ameliorați, unii staționari, unul agravat, motiv pentru care astăzi i se va pune cateter pentru dializă peritoneală. Va începe și el dializa”, a spus medicul nefrolog Ioana Mihalache, citată de Agerpres. Nouă dintre micuți au trecut prin chinuri mari, fiind supuși unei dialize peritoneale pentru eliminarea toxinelor din organism. În ciuda alertei medicale, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Victor Strâmbu a declarat că nu este vorba despre un focar epidemic în cazul copiilor din județul Argeș diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic. Copiii au început să fie aduși la spitalele din Argeș încă de săptămâna trecută cu diaree și stări de vomă, însă autoritățile nu au stabilit încă ce anume a declanșat infecția. În cursul zilei de vineri, medicii vor avea primele rezultate ale analizelor de laborator efectuate în cazul micuților.Polițiștii bucureșteni au ridicat azi dimineață fișele de observație ale tuturor micuților internați la Marie Curie pentru a continua ancheta în acest sens. Oamenii legii au cerut și documentele de internare ale fetiței de 11 luni care a decedat, pe 4 februarie, în spitatul bucureștean în urma infecției cu bacteria E.coli.

În cazul a șase bebeluși a fost confirmată infecția cu rotavirus, cea mai gravă boală diareică la copii mici. Aceasta se manifestă prin febră mare, vărsături alimentare, numeroase scaune apoase, dar fără sânge. Atât copiii vaccinați, cât și cei nevaccinați, pot să dezvolte boala, chiar de mai multe ori, deoarece există mai multe tipuri de rotavirus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net