Un microbuz cu români a fost blocat la intrarea în Italia. Românii voiau să intre în țară fără teste PCR

microbuz-1.jpg

Microbuz cu români
Microbuzul cu români a fost blocat de poliția italiană
Foto: padovaoggi.it
Citeste tot despre: 

Din ce în ce mai mulți români forțează granițele statelor UE fără a respecta regulile sanitare. Șase cetățeni români dintr-un microbuz, care se îndreptau spre Italia venind din Slovenia, au fost amendați la Trieste și trimiși în izolare, după ce autoritățile nu au găsit asupra lor niciun test antigen PCR care să le permită intrarea în țară. Italia se pregătește să relaxeze regulile anti-COVID și mulți români cred că vigilența autorităților a scăzut

Carabinierii au oprit un microbuz cu mai mulți români la bord, care se îndrepta spre Trieste. La bordul mașinii erau șase cetățeni români, rezidenți sau domiciliați în diverse locații italiene, care au intrat recent în Italia din Slovenia. Niciunul dintre ei nu avea test molecular sau antigen. Toți românii au fost amendați  și trimiși în izolare în locuințele lor, potrivit Il Gazzetino preluat de stiridiaspora.ro.

Noi reguli în Italia privind deplasarea între regiuni

Premierul Mario Draghi a susținut vineri, 16 aprilie, împreună cu ministrul sănătății Roberto Speranza, o conferință de presă în care a anunțat noile reguli sanitare în Italia. Potrivit rotalianul.com, începând de luni, 26 aprilie, se vor relaxa regulile sanitare acolo unde indicele de răspândire a infecției cu SARS-CoV-2 a scăzut semnificativ. În acele zone restaurantele își vor putea redeschide terasele, chiar și pentru cină, iar toți elevii se vor întoarce la școală atât în zona galbenă, cât și în cea portocalie. În ce privește deplasarea între regiuni, premierul Draghi a anunțat că aceasta va fi liberă între cele de culoare galbenă. Pentru deplasarea într-o regiune declarată zonă portocalie(risc sanitar mediu) sau roșie(risc sanitar ridicat), va fi necesar un certificat care să dovedească una dintre următoarele condiții

-persoana este vaccinată anti-Covid;

-are un test cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore;

-a avut Covid și s-a vindecat.

Guvernul italian mizează pe o redeschidere treptată: de la 15 mai se vor redeschide piscinele, la 1 iunie sălile de sport, iar la 1 iulie vor putea avea loc târguri și evenimente.

 

 

 

 

Citiți și

 

Doi români și doi bulgari, prinși la graniță cu teste PCR false

 

Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

Loading...
 
 

Citește și

  • Toţi cetăţenii care intră în Serbia din România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord trebuie să aibă. începând de sâmbătă, un test PCR negativ făcut cu mai puţin de 48 de ore înainte. Comform MAE, copiii sub 12 ani nu trebuie să precinte un astfel de test, dacă părinţii prezintă teste valabile. De asemenea, măsură nu se aplică nici în cazul membrilor echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depăşeşte 12 ore şi nici al personalului diplomatic şi consular acreditat în Republica Serbia şi al personalului organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii lor de familie, posesori ai cărţilor de identitate specifice emise de autorităţile sârbe competente.

  • bruxelles

    Ministerul Afacerilor Externe (a anunțat că autorităţile din Belgia au încadrat întreg teritoriul României în zona roşie, astfel că persoanele care ajung în Regatul Belgiei din orice zonă a ţării noastre sunt obligate să intre în autoizolare şi să facă un test PCR pentru depistarea unei eventuale infecții cu coronavirus.