Mică afacere de succes! De patru ani trăieşte din vânzarea papioanelor de lemn

papioane2.jpg

Gabriel Ştefan Măcelar, afacere cu papioane
Gabriel Ştefan Măcelar, un tânăr cu bun gust
Foto: Facebook

Gabriel Ştefan Măcelar era elev în clasa a XII-a când a purtat pentru prima dată un papion. Câteva luni mai târziu, cu prilejul unei vizite în Spania, şi-a cumpărat unul elegant dintr-un magazin de profil, pentru care a plătit 20 de euro. „Era un papion simplu, negru, dar cu stil. Totuşi, suma mi s-a părut foarte mare“, povesteşte tânărul din Zalău. Întors acasă, i-a venit ideea să realizeze singur un astfel de accesoriu, deşi nu avea nici cea mai vagă idee de unde trebuie să înceapă. Căutând răspunsuri pe Internet, a dat peste un clip care i s-a părut extrem de interesant şi în care era explicat pas cu pas cum trebuie confecţionat papionul.

“Am croit şi am cusut”

A pus mâna pe maşina de cusut a mamei, pe o bucată de material găsită prin casă, şi s-a apuca de treabă. „În filmuleţ totul părea simplu. Deşi am respectat îndeaproape fiecare indicaţie, rezultatul a fost groaznic“, îşi aminteşte amuzat Gabriel. Eşecul nu l-a descurajat pe tânăr: „Am început să mă documentez mai serios, am croit şi am cusut, şi iar am croit, şi iar am cusut, până când produsul a căpătat o altă formă, mult mai apropiată de cum trebuia să arate un papion adevărat“.

Câţiva prieteni, primii clienţi

papioane3.jpg

Gabriel Stefan Macelar, papion de lemn
Papionul de lemn, un accesoriu care îi conferă distincţie purtătorului
Foto: Arhivă personală

Când a fost mulţumit de rezultat, a postat pe pagina personală de Facebook câteva creaţii: „Mai întâi am pus fotografii cu două-trei modele, iar prietenii din listă au început să dea like. Am continuat să creez şi alte modele, iar primele comenzi n-au întârziat să apară“, spune el pentru “Weekend Adevărul”. Câţiva prieteni au fost primii lui clienţi, iar faptul că munca îi erau apreciată l-a motivat să continue.

Creatorul de papioane şi-a făcut apoi o pagină de Facebook, dedicată exclusiv pasiunii lui: „Nu ştiam ce nume să-i pun. Am optat în cele din urmă pentru cele două prenume pe care le port şi se pare a fost o alegere inspirată, pentru că lucrurile au mers tot mai bine. Deşi nu sunt încă foarte cunoscut, vreau să cred că «Gabriel-Ştefan Handmade’s» poate deveni un brand“. În cei patru ani de activitate, antreprenorul estimează că a confecţionat câteva mii de papioane pentru clienţi din toate categoriile.

Un papion, între 15 şi 45 de lei

papioane1.jpg

paioane, targuri
Papioanele create de Gabriel se vând bine la târguri
Foto: Arhivă personală

Afacerea a început să meargă din ce în ce mai bine. Din mâinile lui au ieşit papioane felurite: sobre şi simple, colorate ori din mătăsuri fine. Gabriel face şi papioane din lemn, modele menite să spargă tiparele.

Creaţiile lui Gabriel se vând fie la târguri, fie în mediul online, la preţuri cuprinse între 15 şi 45 de lei, în funcţie de complexitatea modelului şi de materialul din care este confecţionat. În urmă cu câteva luni, gama de produse a fost diversificată, iar tânărul a început să realizeze şi butoni asortaţi cu papioanele.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!
 

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5