«Mi-am schimbat cauciucurile, acum poate să vină iarna»

Ultima actualizare:

    Elvir Răducan,  30 de ani, are  cauciucuri de  iarnă montate  de acum două  săptămâni
Elvir Răducan, 30 de ani, are cauciucuri de iarnă montate de acum două săptămâni

Şoferii au de acum un nou of. Chiar dacă temperaturile sunt, încă, ridicate, aceştia se gândesc din ce în ce mai serios să-şi pună cauciucuri de iarnă. Mulţi dintre ei au anvelope de zăpadă chiar de la începutul lunii, când ele au devenit obligatorii prin lege.

Nu mai vor să se îmbulzească la porţile vulcanizărilor şi nici să plătească dublu pentru un amărât de schimbat de cauciucuri. Astfel că majoritatea conducătorilor auto din Bucureşti au deja pe maşini anvelope de iarnă. „Nu am vrut să mă prindă iarna nepregătit, aşa că mi-am montat cauciucurile de zăpadă de două săptămâni. E mult mai ieftin acum, decât atunci când vor da primii fulgi de zăpadă", ne-a spus Elvir Răducan.

Un alt şofer oprit la semafor ne-a mărtursit că are maşina pregătită de iarnă chiar de la începutul acestei luni. Legea spune că anvelopele pentru sezonul rece sunt obligatorii după 1 noiembrie, însă numai în condiţii de ninsoare sau polei. Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să aibă scrisul M plus S, un fulg de nea şi o creastă alpină.

«Pun anvelopele când va ninge»

Pe şosele Capitalei există şi şoferi care lasă totul pe ultima sută de metri. Este cazul lui Stelian Goga. Bărbatul ne-a spus că nu are de gând, prea curând, să-şi pună pe maşină cauciucuri de iarnă. „Am să schimb anvelopele când va ninge. N-are rost să le pun de-acum, când afară se anunţă 20 de grade Celsius. Nu de alta, dar anvelopele astea ridică consumul la benzină", ne-a explicat şoferul de ocazie.

simeon stalpnicul png

Cine va ieşi pe drumurile publice cu maşina neechipată corespunzător pe porţiunile de asfalt acoperite cu zăpadă sau gheaţă va primi amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei şi i se va reţine talonul.

21 de grade joi, în weekend se răceşte

Vreme extrem de capricioasă. Au fost 15 grade ieri, în Mehedinţi, iar joi în Lunca Dunării vor fi până la 21 de grade! Vom avea încă 3-4 zile mult mai calde decât ar fi normal pentru această dată. De joi, vor fi şi precipitaţii, dar slabe, mai mult în vestul, nordul şi centrul ţării.

„După 30 noiembrie se răceşte, iar din 3 decembrie sunt prognozate precipitaţii slabe, ce pot fi mixte, ploi, lapoviţe şi ninsoare", ne-a informat Gabriela Băncilă, meteorolog ANM. Potrivit prognozei, în perioada 4 -9 decembrie, vor fi lapoviţe şi ninsori în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, la munte, în timp ce în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea vor fi ploi slabe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net