Metrorex dă un miliard de lei pentru două staţii de metrou

Ultima actualizare:

    Construcţia celor două staţii începe în primăvara anului viitor
Construcţia celor două staţii începe în primăvara anului viitor

Metrorex are de gând să continuie lucrările la Magistrala 4. După ce în vara acestui an a inaugurat două staţii de metrou, Jiului şi Parc Bazilescu, pe tronsonul Gara de Nord 2 - 1 Mai, tot aici vor începe lucrările, din primăvară, la alte două staţii: Laminorului şi Străuleşti. Acesta vor costa un miliard de lei.

Licitaţia va avea loc pe 23 februarie 2012, iar contractul prevede lucrări de construcţii tunel, galerie, staţii, depou, terminal multimodal şi instalaţiile aferente în vederea punerii în funcţiune. Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, iar durata contractului este de 42 luni de la data atribuirii.

Lucrările la cele două noi staţii sunt programate să înceapă în primăvară. Pe langă lungirea magistralei și darea în folosință a stațiilor, întreagă zona Străuleşti va fi transformată. Acolo vor fi construite o autogară, un peron subteran pentru autobuze, amenajat chiar în staţia de metrou, deasupra un stadion de fotbal, plus o parcare pe trei niveluri, cu spaţii verzi pe acoperiş.

„Cu siguranţă contractul va fi semnat anul viitor pentru că săptămâna aceasta lansăm anunțul de participație la licitație pentru execuția în întregime a pachetului: lucrări de construcție, dotări cu echipamente, cale de rulare. Practic tot ce ține de punerea în funcțiune, la cheie, a stațiilor Laminorului și Lac Străulești. Lucrările vor începe în prima parte a anului viitor. Cel mai probabil în trimestrul I dacă nu vor exista contestații în urma procedurii de licitație", a promis Gheorghe Udriște, directorul Metrorex.

Reţeaua de metrou din Capitală are în prezent puţin peste 70 de kilometri şi 51 de staţii, însă în următoarele două decenii Metrorex are în plan extinderea cu cel puţin 100 de staţii şi încă 70 de kilometri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net