Mesajul unui artist: Nici un manelist nu va avea de suferit după Colectiv

Ultima actualizare:

    Sorin Dănescu, fostul clăpar al trupei Vița de Vie, uimit de tupeul celor care au profitat de tragedia din Colectivfoto: arhiva personală
Sorin Dănescu, fostul clăpar al trupei Vița de Vie, uimit de tupeul celor care au profitat de tragedia din Colectivfoto: arhiva personală

Sorin Dănescu (48 de ani), care a făcut parte din trupa Vița de Vie, iar acum conduce trupa Diesel, a transmis un mesaj dur la 45 de zile după tragedia din clubul „Colectiv”. Artistul spune că a fost amuțit de tupeul celor care au încercat să-și construiască un capital de imagine după incendiul în care și-au pierdut viața 62 de persoane.

Sorin Dănescu s-a numărat printre fondatorii trupei Vița de Vie, însă a părăsit formația după 16 ani și a fondat grupul Diesel. Artistul a evitat să facă declarații după tragedia din clubul „Colectiv”, din 30 octombrie. A făcut-o abia la 45 de zile după incendiul ucigaș, arătând cu degetul spre toți cei care au profitat de această nenorocire pentru a ieși în față, fie ei oameni de radio, vedete media, case de discuri sau oameni de televiziune.

„Au trecut 45 de zile în care am vorbit foarte puțin și nu am scris deloc. Inițial m-au amuțit șocul, durerea, sentimentul propriei vinovății. Intuirea aproape imediată a impactului asupra scenei de rock și de club. Apoi m-a amuțit tupeul celor care și-au clădit capital pe seama tragediei. Oameni de radio, vedete media, case de discuri, oameni de tv și-au descoperit brusc afinități cu scena rock în general și cu trupa Goodbye to Gravity în special”, a scris revoltat Sorin, pe pagina personală de Facebook.

Artistul spune că, în ciuda lacrimilor vărsate la telvizor de toția ceștia, nimeni nu va avea de suferit, în realitate, după tragedia din clubul „Colectiv”. „După ce au plâns puțin pe la tv sau pe bloguri, s-au reîntors la butoanele lor și au continuat să promoveze prostul gust, maneaua, simplismul (bine, de fapt maneaua le înglobeaza pe toate). Nici un post mainstream, nici un artist mainstream, nici un manelist nu vor avea de suferit după drama din Colectiv”, a adăugat artistul.

Deși nu s-a despărțit în termeni tocmai amicali de trupa Vița de Vie, Sorin recunoaște că singurii artiști de pe scena noastră muzicală care erau prieteni cu adevărat cu băieții din trupa Goodbye to Gravity erau foștii săi colegi, Cezar Popescu și Adrian Despot.

„Singurii reprezentanți ai mainstreamului (și ăla relativ...) din Colectiv au fost foștii mei colegi Cezar și Adrian. Vița de Vie este singura «formație-vedetă» prietenă cu Goodbye to Gravity. Celorlalți le propun un test: deschideți agenda telefonului și vedeți dacă găsiți numărul cuiva de la Goodbye to Gravity. Dacă nu, tăceți”, a încheiat Sorin Dănescu.

62 de persoane și-au pierdut viața pe loc în incendiu și în săptămânile următoare

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul „Colectiv” au murit 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai decedat o persoană. Alte 35 de persoane au murit până la 15 decembrie, numărul victimelor ajungând la 62. La ora actuală, în spitalele din Bucureşti sunt internate 22 de victime ale incendiului, din care doi pacienţi sunt în stare critică, iar alte 27 de victime sunt tratate în spitale din străinătate.

În seara zilei de 30 octombrie, în jur de 500 de persoane asistau la concertul de lansare a celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity, în clubul bucureștean „Colectiv”. Stâlpul de susținere a scenei a luat foc de la o artificie, iar incendiul s-a extins rapid, cuprinzând tavanul. Patru din cei cinci membri ai formației și-au pierdut viața pe loc sau în săptămânile care au urmat tragediei, în spital. Solistul Andrei Găluț se află în acest moment internat într-un spital din Olanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net