Mesajul sfâşietor al fetei pilotului mort în tragedia de la Siutghiol

Ultima actualizare:

    Petre Cătuneanu, pilotul elicopteruluiFoto: arhiva personală
Petre Cătuneanu, pilotul elicopteruluiFoto: arhiva personală

Pilotul Petre Cătuneanu (47 de ani) a murit după ce elicopetrul SMURD în care se afla s-a prăbuşit luni, 15 decembrie, în lacul Siutghiol.

Bărbatul avea o fată, Miruna, de 20 de ani. Ea a publicat pe contul său de Facebook o imagine cu ea în copilărie alături de tatăl său. În dreptul fotografiei, tânără a scris un mesaj emoţionant. 

"Ţi-ai dat viaţa pentru ce iubeai mai mult: să zbori şi să salvezi vieţi. Tu eşti eroul meu! Dumnezeu să te ierte!", au fost cuvintele fetei.

Fata a publicat un mesaj în amintirea tatălui
Fata a publicat un mesaj în amintirea tatălui

Au căutat cadavrele până în zorii zilei

Medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Camelia Harton, pilotul Petre Cătuneanu și copilotul Ginel Claudiu Crăcănel au murit după ce elicopterul s-a prăbușit în lacul Siutghiol.

După 45 de minute de la prăbușire, salvatorii au reușit s-o scoată din apă pe Laura Vizireanu (40 de ani). Era în stop cardio-respirator. Au reușit s-o resusciteze și s-o transporte la spital. Din păcate, după câteva ore, femeia a murit. Laura Vizireanu fusese căsătorită cu Mircea Vizitiu, actualul șef al IPJ Brăila. Cei doi au împreună un băiat de 9 ani.

Al doilea scos din lac a fost pilotul Petre Cătuneanu (47 de ani), de loc din Buzău. Medicii au încercat minute în șir să-l resusciteze, însă, fără rezultat. Comandor Petre Corneliu Cătuneanu era căsătorit și avea o fiică. El era angajat al MAI de 10 ani. A absolvit Școala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, din care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, a transmis Ministerul Afacerilor Interne.

Copilotul Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani), de loc din Mioveni, a fost găsit de scafandri la o adâncime de 6 metri, legat de scaunul elicopterului. Nici în cazul lui nu s-a mai putut face nimic. Căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel era căsătorit și avea un copil minor. El avea la activ 1.600 de ore de zbor, din care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 7 ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.

Ultima scoasă la mal a fost asistenta Gabriela Camelia Harton (38 de ani). Trupul ei neînsuflețit a fost găsit abia marți dimineață. Gabriela era gravidă și, cu jumătate de oră înainte de tragedie, tocmai îi dăduse un mesaj iubitului său în care îl anunța că i s-a confirmat sarcina. Gabriela Camelia Harton lucra în cadrul SMURD din anul 2008.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net