Mesajul primarului din Alba Iulia după ultima gafă a premierului: «Luaţi o pauză, doamnă!»

Ultima actualizare:

    Nu trece o zio fără ca premierul Viorica Dăniclă să rostească o perlă Foto: Arhivă Click!
Nu trece o zio fără ca premierul Viorica Dăniclă să rostească o perlă Foto: Arhivă Click!

Mircea Hava, cel care ocupa funcţia de primar în Alba Iulia, a transmis un mesaj pe cât de adevărat pe atât de trist şi îngrijorător premierului Viorica Dăncilă, după ce aceasta a făcut din nou, gafe în serie, în mesajul pe care l-a rostit cu ocazia Zilei Imnului Naţional.

Mircea Hava şi-a împrtăşit gândurile pe prin intermediul paginii personale de Facebook, iar cuvintele pe care i le-a transmis premierului nu sunt dintre cele mai încurajatoare. Din contră, primarul din Alba Iulia a afirmat că ar trebui să fie inventată o unitate de măsură pentru a cuantifica lipsa cunoştinţelor generale pe care le poate avea o persoana, sugerând ca aceasta unitate să poarte numele de dăncil. 


    Primarul Mircea Hava a transmis un mesaj acid la adresa incompetenţei de care dă dovadă premierul Viorica Dăncilă
Primarul Mircea Hava a transmis un mesaj acid la adresa incompetenţei de care dă dovadă premierul Viorica Dăncilă

”Dănchill out! Luați o pauză, doamnă! Ăsta e singurul gând care îmi vine în minte după prestațiile halucinante ale prim-ministrei din ultima săptămână. Când nu te pricepi la nimic, ai măcar umbra de urmă de bun simț să stai „ la cutie”. Însă ea insistă să livreze gafă peste gafă, bulă după bulă, zi după zi. Că nu le nimerește pe alea internaționale, mai că am mai putea înțelege, că nu-i diplomat de carieră și, până la urmă, până și diplomatul, pentru ea, nu-i decât o prăjitură, cel mult un tort. Dar când din haosul gândirii se nasc confuzii între Alba Iulia și Blaj, intre 1848 și 1918, doamna merită o pauză. Mare.

Dănciloza pare să fie cea mai recentă afecțiune guvernamentală, iar dăncilul este noua unitate de măsură pentru minusul de cunoștințe generale. În invitația oficială pentru 1 Decembrie, pe care va trebui să i-o trimitem, din protocol, nu din convingere, o să-i rog pe colegi să atașeze coordonate GPS pentru Alba Iulia. Să n-o pierdem pe la Blaj. E momentul pentru un concediu plăcut pe plajă, la Sinaia! P.S. Alba Iulia se scrie fără cratimă!”, a transmis primarul Mircea Hava. 

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Viorica Dăncilă a spus: „Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. "Deşteaptă-te, române!" le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”. â

Adunarea de la 1 decembrie 1918 nu a avut loc pe Câmpia Libertăţii din Alba Iulia, ci pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, iar pe  Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba, au avut loc, în 1848, două adunări naţionale, în lunile mai şi septembrie. Mai mult decât atât, în mesaj apare şi o greşeală de scriere. Alba Iulia se scrie fără cratimă, fiind un substantiv propriu compus. Chiar dacă mesajul a fost modificat după sesizarea greşelilor, eroarea făcută a fost sesizată şi sancţionată de mii de utilizatori ai Internetului. 

Iată cele mai grave gafe comise de premierul Viorica Dăncilă

"Putem spune, pe scurt, că reducem democraţia... ăăă... reducem birocraţia". Această  afirmaţie a fost făcută în timpul unei şedinţe de guvern.

"Avem apoi oraşul medical universal...universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei".

La primirea premierului eston Juri Ratas, Viorica Dăncilă a ramas blocată pe pista din aeroportul Mihail Kogalniceanu, după care şi-a întrebat consilierul dacă trebuie să aştepte onorul de la soldaţii de gardă sau poate pleca.

La moţiunea de cenzură depusă de PNL, în Parlament, a spus Banca Monetară în loc de Banca Mondială: "Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscute de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară(..)"

"De ce minţiţi oamenii că în fiecare lună a crescut preţurile?" Afirmaţie făcută în Parlament.

 "Această dezinformare este pur şi simplu o minciună!" Afirmaţie făcută în Parlament.

"Majorările de preţuri s-au diminuat." Afirmaţie în Parlament.

La Simfonia Lalelor, în Piteşti, copii de grădiniţă au fost puşi să defileze în faţa premierului Dăncilă, iar o fetiţă de 3 ani a fost pusă să stea în cap în faţa sa. Premierul Dăncila a aplaudat momentul cu zâmbetul pe buze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net