Mesajul Oanei Pellea la marșul din București: «Am fost puțini. Mi-au înghețat lacrimile»

oana-pellea.jpg

Oana Pellea, dezamăgită de marșul în cinstea eroilor care au murit la Revoluția din 1989
Foto Facebook

Marșul Tăcerii de la București în cinstea comemorării eroilor Revoluției din 1989 a strâns peste 3000 de oameni în centrul Capitalei. Alături de aceștia, au fost prezente și nume cunoscute din lumea teatrului și din politică, cum ar fi Oana Pellea și Dacian Cioloș. Actrița a fost dezamăgită de cum a decurs anul acesta Marșul.

Marșul a pornit din Piața Victoriei, în jurul orei 16, iar o oră mai târziu, aceștia au plecat spre Universitate, după care s-au oprit la Sala Dallas, unde au ținut un moment de reculegere pentru cei care și-au pierdut viața pentru restaurarea democrației în România. Unii dintre manifsetanți au purtat steaguri cu diverse mesaje precum - «Cinste martirilor pentru libertate». 

Peste 3000 de oameni s-au adunat sâmbătă în centrul Capitalei, la Marș

„Niciodată în cei 29 de ani, în aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atât de fericit", a declarat Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș.

Unele persoane au considerat că acest marș ar fi potrivit pentru a scanda împotriva conducerii țării cu mesaje de genul: „PSD, ciuma roşie“, „Păcat, păcat de sângele vărsat”,„Iliescu după Vişinescu”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau „Jos comunismul”.

Mesajul Oanei Pellea, la finalul Marșului

Oana Pellea a fost dezamăgită de acest marș, actrița se aștepta ca mai multe persoane să se alăture acestui eveniment, lucru care, după părerea ei, nu s-a întâmplat. 

„Da. O mână de oameni am citit nume și nume și nume de oameni ce au pierit în 1989. Unica lumină de candelă ce a rămas aprinsă a fost cea a domnului Mihai Șora. La 102 ani a ținut aprinsă Lumina sufletelor ce au plecat de pe pământ împușcați în dec 1989. Sufletul cel mai tânăr ce a pierit în acele zile avea 2 ani. ...Domnul Șora a ținut Lumina ca să știe sufletele ...drumul de întoarcere acasă...Am înălțat numele celor morți pentru a fi dezlegați, pentru a le mulțumi, pentru a le trimite semn că nu i-au uitat chiar toți...că mai suntem ( chiar dacă puțini) cei care ne gândim la ei...A fost frig. Am fost puțini. Mi-au înghețat lacrimile pe obraz. Pe gardul Palatului Regal, unde au fost florile depuse la înmormântarea MS Regelui Mihai I al României...acum stau numele celor ce au murit, pentru că nu au mai vrut să trăiască precum șobolanii într-o lume falsă, într-o dictatură, în minciună și în lașitate.. Sunt fericită că am fost prezentă la acest act de smerenie și de respect pentru cei morți. Nu puteam să fiu în altă parte! Mi-ar fi crăpat sufletul de rușine! Dumnezeu să-i odihnească”, a fost mesajul publicat de Oana Pellea pe rețelele de socializare.

Loading...

Citește și

  • Vineri dimineață, 21 decembrie, în Gara de Nord din Bucureşti mai multe persoane s-au așezat pe șinele de tren blocând plecarea unui tren. Călătorii s-au pus în faţa locomotivei pentru a împiedica garnitura să se pună în mişcare, iar acest incident s-a iscat din cauza faptului că CFR a anunțat că nu vor să suplimenteze garnitura formată doar din locomotivă și două vagoane.

  • Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis eliberarea mai multor nume grele, din trei dosare celebre. Instanțele de judecată și-au motivat decizia în baza noii reguli privind completurile de 5. Acestea fiind zise, în seara de miercuri, 19 decembrie, Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță au părăsit penitenciarele. De asemenea, această decizie judecătorească s-ar putea extinde și pentru Elena Udrea și Alina Bica, încarcerate în Costa Rica.