Mesajul lui Klaus Iohannis, după depășirea pragului de 1000 de noi cazuri de COVID-19 pe zi: „Tristețea nu rezolvă problema”

Ultima actualizare:

    Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a adresat miercuri, 22 iulie, situația noilor îmbolnăviri cu coronavirus, care sunt în creștere, după ce în România s-a ajuns la peste 1.000 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Şeful statului a precizat că oamenii trebuie să respecte regulile de distanţare socială și să poarte măşti. Deşi Guvernul are baza legală de a acţiona şi preveni răspinderea COVID-19, prin intermediul Legii privind carantina şi izolarea, „nicio lege nu opreşte un virus”, a adăugat Iohannis.

„Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1.000 de persoane detectate cu noul coronavirus. E foarte trist, dar tristeţea nu rezolvă problema. Problema putem să o rezolvăm împreună, respectând măsurile de distanţare, purtând mască. Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să îngrădim răspândirea acestei epidemii.

Acum Guvernul are la dispoziţie noul instrument, noua lege care relgementează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu opreşte un virus. Aici e nevoie de contribuţia noastră a tuturor”, a declarat Klaus Iohannis miercuri, la Palatul Cotroceni, după o intâlnire cu premierul şi câţiva membri ai Guvernului pentru discuţii despre fondurile europene. 

România a depășit, miercuri, pragul de 1.000 de cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus înregistrate într-o singură zi. Autoritățile au anunțat 1.030 de cazuri noi de COVID 19 în ultimele 24 de ore. Bilanţul este de 40.163 de persoane infectate.

De asemenea, 27 de persoane au decedat - 2 fiind în categoria de vârstă 30 - 39 de ani - numărul total ajungând la 2.101. Bucureştiul are cele mai multe cazuri noi, 152, urmat de Argeş - 89 şi Prahova - 70 de cazuri. Judeţul Harghita nu are niciun caz nou, iar Satu Mare are doar un caz în plus faţă de ziua precedentă, informează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net