Mesajul lui Iohannis pentru participanții la funeraliile Regelui Mihai: „Cu profund regret...”

25352054_1557898454297400_8256817723444374001_o.jpg

iohannis
Klaus Iohannis s-a alăturat îndurerat cortegiului funerar care l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Președintele României și soția sa au participat la funeraliile Regelui Mihai din 16 decembrie, la întreaga procesiune care s-a ținut la București. Klaus și Carmen Iohannis și-au prezentat omagiul Maiestății Sale și au însoțit cortegiul funerar, iar după finalizarea ceremoniei, președintele a transmis și un mesaj în memoria regelui.

Alături de câteva fotografii impresionante din timpul înmormântării, pe contul lui Klaus Iohannis a fost publicat și un mesaj prin care președintele își exprimă regretul pentru plecarea la ceruri a ultimului suveran al României, dar salută iubirea și respectul pe care le-au arătat românii într-una dintre cele mai triste zile din istoria postdecembristă a țării, ziua în care România s-a despărțit de ultimul model de demnitate politică:

regele mihai funeraliiZoom
"Sunt convins că Regele Mihai va rămâne în memoria națională drept un reper de integritate"
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

"Cu profund regret, am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate și curaj, și-a reprezentat țara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de mulțimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar, o autentică expresie a iubirii și respectului românilor față de Regele Mihai I. Sunt convins că va rămâne în memoria națională drept un reper de integritate, un simbol al solidarității și al aspirației către libertate", a scris președintele Iohannis pe rețeaua de socializare.

loading...
Loading...

Citește și