Mesajul lui Donald Trump pentru Klaus Iohannis: ”Transmit mulțumirile mele”

donald_trump_summit_bucuresti.jpg

donald trump a transmis un mesaj pentru klaus iohannis
Donald Trump i-a transmis un mesaj lui Klaus Iohannis cu ocazia Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, organizat la București
foto: Getty Images
Citeste tot despre: 

Președintele SUA, Donald Trump, le-a transmis salutări participanților la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări 2018, găzduit de președintele României, Klaus Iohannis. Donald Trump i-a mulțumit lui Klaus Iohannis într-un mesaj și a reafirmat angajamentul Statelor Unite ”să rămână un puternic aliat și partener în această Inițiativă”.

Donald Trump i-a transmis un mesaj președintelui Klaus Iohannis cu ocazia desfășurării, la București a summit-ului Inițiativei celor Trei Mări.  Președintele SUA a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a rămâne un ”partener în aceste eforturi prin exporturi de gaz natural lichefiat în această regiune de importanță strategică și prin participarea companiilor americane la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări”, conform unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Forumul se desfășoară la Palatul Cotrocei, în perioada 17-18 septembrie.

Iată mesajul integral președintelui SUA

„Le transmit salutări participanților la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări 2018. Anul trecut am avut onoarea de a susține un discurs la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări de la Varșovia, în Polonia. În cadrul vizitei mele, am reafirmat sprijinul ferm al Statelor Unite pentru Inițiativa celor Trei Mări și țelul nostru comun de extindere a infrastructurii, creștere a legăturilor de afaceri, consolidare a securității energetice și reducere a barierelor în calea unui comerț liber, echitabil și reciproc în Europa Centrală și de Est.  
Inițiativa celor Trei Mări are un potențial enorm de a furniza rezultate în aceste domenii și în alte sectoare importante de cooperare. O nouă infrastructură energetică este esențială pentru susținerea unei integrări economice mai profunde, deschiderea accesului la noi piețe și diversificarea surselor de energie în întreaga regiune. Felicit România, Bulgaria, Ungaria, Austria și Slovacia pentru progresul înregistrat în sprijinirea diversificării energetice prin construcția de infrastructură pentru gazoducte.  
Statele Unite sunt mândre să rămână partener în aceste eforturi prin exporturi de gaz natural lichefiat în această regiune de importanță strategică și prin participarea companiilor americane la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări. La multe niveluri, țara noastră rămâne dedicată colaborării cu cele 12 state membre pentru continuarea extinderii infrastructurii energetice, de transport și digitale.  
Transmit mulțumirile mele domnului Klaus Iohannis, Președintele României, pentru organizarea acestui important eveniment și domnului Rick Perry, Secretarul pentru Energie, pentru conducerea delegației americane. Aștept cu interes să aflu despre progresul nostru comun în noi proiecte de investiții și parteneriate de afaceri. Statele Unite se angajează să rămână un puternic aliat și partener în această Inițiativă pe măsură ce continuăm să ne concentrăm asupra dobândirii unei bogății și securități sporite în secolul al XXI-lea. Vă doresc un forum productiv și încununat de succes!”

Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări a început la București

Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui, în perioada 17-18 septembrie, la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, la care vor participa preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, nouă preşedinţi de stat, dar şi Secretarul Energiei din SUA, Rick Perry.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1