Mesaje înjositoare postate pe contul fetei care a fost găsită spânzurată în pădure

suzy1.jpg

Georgiana Unchiasu
Suzy intrase cu media 8,10 la Liceul "Constantin Brâncoveanu" din Horezu

Apar noi detalii în cazul puștoiacei de 15 ani din Vâlcea, descoperită moartă. Copila anunțase că merge să-și cumpere o înghețată și a fost găsită după aproape o săptămână. Eleva intrase cu o medie mare la liceu și era apreciată de profesori.

Surse din achetă dezvăluie calvarul pe care-l trăise Georgiana Denisa Unchiaşu, din comuna Oteşani (Vâlcea), înainte să fie dată dispărută de părinţi. Fata a plecat de acasă pe data de 9 mai, pe 11 mai a fost dată dispărută, iar pe 15 mai a fost găsită spânzurată într-o pădure. Pe parcurs ce ancheta înaintează ies la iveală detalii legate de anturajul copilei, dar şi despre noi măsuri care se iau în dosarul de ucidere din culpă deschis în acest caz. Spre exemplu, în urma mesajelor puse la dispoziţia anchetatorilor de un amic al fetei, s-a luat decizia ca tatăl acesteia să fie cercetat penal. Rămâne de văzut dacă va fi anchetat pentru viol sau tentativă de viol. Vecina Denisei, adică prietena alături de care a plecat la distracţie pe islazul de pe deal cu mai mulţi bărbaţi, a recunoscut că a postat în numele fetei dispărute pe contul Instagram, mai multe zile la rând, profitând de faptul că amica şi-a accesat contul de pe telefonul ei. Prietena a postat poze chiar din zona unde ulterior Denisa Georgiana a fost găsită moartă, precum şi o melodie cu mesajul „I’m a bitch” (Sunt o c...ă).

“Suzy acadea”

Cele două fete au plecat sâmbătă, 9 mai, să se întâlnească pe un islaz cu nişte amici. Cum numele amândurora este Georgiana, ca să nu existe confuzii, o vom menţiona pe fata găsită spânzurată cu porecla după care o ştia toată lumea: Suzy. Amica ei, Georgiana, stă tot în Oteşani, gard în gard cu familia lui Suzy şi învaţă la acelaşi liceu din Horezu. Ea a fost cea care a venit cu ideea distracţiei, după ce prietenul ei, din altă comună, a venit în vizită cu încă un amic, pe post de şofer.   Anchetatorii au fost puşi pe piste greşite, după ce au văzut activitate pe contul fetei de Instagram, pe care existau postate, după ziua în care a dispărut, mesaje cel puţin dubioase: „Suzy acadea”, „Regina din iad”, precum şi o melodie în care părea că proprietara contului recunoaşte că este o fată de moravuri uşoare: „I’m a bitch”.   Anchetatorii au descoperit telefonul de pe care au fost postate mesajele. Era chiar al prietenei şi colegei sale, Georgiana, fata alături de care şi-a petrecut ultima zi din viaţă. „Apăreau o serie de mesaje înjositoare, postate în numele ei, pe contul ei, chiar de către cea pe care o considera prietenă. Aceasta a profitat de faptul că Suzy şi-a accesat contul de Instagram de pe telefonul ei şi nu s-a deconectat. Suzy nu mai avea telefon, fiindcă era pedepsită și luaseră părinţii. Or, dacă minora ar fi fost în viaţă, era imposibil să nu-şi acceseze conturile de socializare. Este anormal să postezi despre tine că eşti o <<c…ă>>, deci, ar fi văzut mesajele şi le-ar fi şters”, susţin surse din anchetă pentru adevarul.ro. Este vorba, parctic, despre mesaje care au apărut după data la care Suzy se presupune că s-ar fi spânzurat. Cum nu este foarte clar dacă a fost sau nu sinucidere, se fac cercetări în acest sens, pentru a se înlătura orice suspiciune de crimă.

“Să nu intrăm în belele”

Georgiana a recunoscut că i-a pus pe anchetatori pe piste false, când a intrat pe contul lui Suzy, care „a rămas conectată la telefonul meu... Nu m-am gândit să le spun acest lucru anchetatorilor de la bun început”. În faţa polițiștilor, ea a mărturisit că de fapt a făcut acest lucru “ca să nu intrăm noi (ea, împreună cu prietenul, Cătălin şi cu şoferul, Alin - n.r.) în belele”!   

„Şi cum demonstraţi că am violat-o?”  

suzy2.jpg

Gheorghe Unchiasu
Gheorghe Unchiașu, tatăl lui Suzy

În urma mesajelor de pe telefon, pe care un amic al lui Suzy le-a pus la dispoziţia Poliţiei, a început să fie cercetat şi tatăl acesteia. Este vorba despre mesaje pe care Suzy le-a schimbat cu amicul ei, în care îi povestea că a fost abuzată sexual de tată, abuz de care avea cunoştinţă şi mama ei, dar care nu făcuse nimic ca să-i pună capăt. „Ştie şi mama, dar nu are ce să facă”, suna unul dintre mesaje, în momentul în care bărbatul a sfătuit-o să-şi ia mama şi frăţiorul mai mic şi să-şi părăsească tatăl. Despre aceste lucruri aveau cunoştinţă şi amicele lui Suzy, care au spus că inclusiv la şcoală se ştia despre situaţie, fata vorbind deschis despre abuzurile suferite: bătăi, jigniri, umilinţe și incest. În urma acestor informații s-a decis ca tatăl să fie şi el cercetat penal. Când a aflat ce conţineau mesajele pe care le schimbase fiica lui cu amicul ei, Gheorghe Unchiașu ar fi spus: „Şi cum demonstraţi că am violat-o?”. Tatăl se văitase că, de fapt, fiica lui „umbla prin cârciumi moartă de beată”.

Relație cu un bărbat de 40 de ani

suzy3.jpg

Georgiana Unchiasu
Suzy, copila cu un destin crunt

Părinţii au recunoscut, în timpul anchetei, că erau nevoiţi să fie exigenţi, pentru că fata o luase pe „drumuri greşite”, dar nu au comentat nimic când au fost întrebaţi cum de au fost de acord cu relaţia acesteia cu un bărbat de aproximativ 40 de ani, care le era prieten de familie. Amicii au recunoscut şi ei că în ziua în care a dispărut de acasă, Suzy a consumat trei beri şi a început să facă striptease pe capota maşinii bărbatului însurat, Alin, cel care venise dintr-o comună vecină cu prietenul Georgianei.   

Din declaraţiile amicilor mai reiese că ultimul care a văzut-o în viaţă este chiar şoferul, cu care s-a plimbat mai apoi cu maşina prin localitate. Numai că declaraţiile acestuia se contrazic cu ale altor martori. Spre exemplu, bărbatul a susţinut că ar fi lăsat-o pe fată în apropierea casei. Nu a putut justifica reîntoarcerea fetei în pădure, într-o zonă apropiată de locul în care petrecuseră împreună, dar la kilometri depărtare de sat, mai dezvăluie sursele citate. Şi acesta a încercat să-i păcălească pe anchetatori, spunând că au fost văzuţi de oamenii de prin sat, dar aceştia au recunoscut că nu au văzut decât maşina, nu şi pe fată.

“Ceva nu se leagă”

Gheorghe Unchiașu, tatăl copilei, s-a declarat ferm convins că ea a fost omorâtă şi nicidecum că s-a spânzurat singură cu şireturile de la încălţări. De altfel, în timpul căutărilor, a cerut de mai multe ori să se ia măsuri împotriva Georgianei, fata cu care fiica lui a plecat la distracţie. Și poziţia în care Suzy a fost găsită în pădure le-a dat de gândit anchetatorilor. „Refuzăm să credem că şi-a pus capăt zilelor. Ar însemna că avea o mare greutate pe suflet. Dar cum pleci tu de acasă, te duci după îngheţată, te distrezi pe islaz şi apoi îţi pui capăt zilelor? Ceva nu se leagă!”, afirmă sursele citate.

În urma primei autopsii, unde s-a ajuns la concluzia că Suzy a murit ca urmare a  unei  asfixii mecanice. Nu s-au găsit semne de contact sexual recent, dar această analiză nu mai poate fi relevantă după şapte zile. După extinderea cercetărilor s-au cerut inclusiv analize de toxicologie și material biologic.

Primea bursă

În ciuda “reputaţiei” pe care Suzy o avea în sat, sunt destui oameni, mai ales printre cei în vârstă, care-şi aduc aminte cu drag de copilă şi care o laudă că avea rezultate bune la învăţătură. 9,45 este media cu care Georgiana Denisa Unchiaşu a absolvit cei patru ani de gimnaziu. Cu media 8,10 la examen, puștoaica a intrat în toamna lui 2019 în a doua clasă a Liceului "Constantin Brâncoveanu” din Horezu. În plus, Suzy beneficia de o bursă oferită de o organizaţie nonguvernamentală copiilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din medii defavorizate.

Apă scoasă din fântâni

Trupul neînsufleţit al tinerei a fost găsit întâmplător vineri, 15 mai, în pădure, de o localnică plecată după plante medicinale. În acest timp, poliţiştii erau pe teren și cercetau în zona islazului unde petrecuseră tinerii, pe 9 mai, deasupra pădurii unde a fost găsit trupul neînsufleţit. Timp de cinci zile, anchetatorii aceştia au scotocit satul şi împrejurimile. Mai mult, au scos, cu ajutorul pompierilor din Buneşti, chiar şi apa din fântâni. În toată această perioadă, nici rudele, nici oamenii din sat n-au participat la căutări.    

Confesiunea

Într-o postare de acum trei săptămâni, de pe unul dintre conturile sale de socializare, Suzy mărturisea cine e omul care o inspiră: „Iubitul meu, am învăţat de la el că nimic nu te poate doborî dacă tu nu vrei asta şi că totul e perfect dacă eşti în stare să priveşti din unghiul potrivit. El are o vorbă foarte frumoasă care mă inspiră în fiecare zi: dacă strângi într-un borcan lacrimile care pe tine te seacă şi uzi cu ele o floare, aceasta înfloreşte!”. 

 

Vezi galerie foto pe adevarul.ro!

Loading...
 
 

Citește și

  • Dramă în Vâlcea! Georgiana Denisa Unchiaşu, în vârstă de 15 ani, din comuna Oteşani, a fost dată dispărută de părinţi în urmă cu o săptămână. Vineri, puştoaica a fost găsită spânzurată într-o pădure din apropiere. Copila spusese că se duce să-şi cumpere o îngheţată şi nu s-a mai întors.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1