«A meritat îmbulzeala. De acum urmează distracţia!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Unii au cumpărat de-a gata masa de Paşte. Alţii s-au limitat la câteva sticle de suc sau apă plată. Febra pregătirilor de Paşte i-a cuprins însă pe toţi românii. Au aglomerat magazinele în pragul sărbatorilor.

Pâinea, ouăle, carnea, cozonacii, pasca, dar şi băuturile - răcoritoare sau alcoolice - au fost de departe cele mai căutate produse zilele acestea pe raftul magazinelor. S-au vândut atât de bine, încât multe magazine au rămas cu raioanele goale în primele ore ale zilei. „Am vrut să iau zece pâini, să am până după sărbători, dar în unele magazine nu am mai găsit deloc, iar în altele erau cozi de câteva zeci de persoane. M-am lăsat păgubaş. Iau mâine de la brutăria de cartier", spune Cătălin Nistor, un bucureştean în vârstă de 32 de ani. Cumpărăturile pe ultima sută de metri au devenit tradiţie la români, aşa că majoritatea supermarketurilor au an de an program prelungit în această perioadă.

„Eu am pregătit masa de Paşte deja, dar îmi mai trebuiau nişte condimente, nişte apă plată. Nu poţi să iei totul din timp. Sigur uiţi ceva de pe listă şi vii pe ultima sută de metri", spune Maria Niculae (60 de ani), din Bucureşti. Pentru mărunţişuri de câţiva lei, femeia a stat zeci de minute la coadă, la casieria hipermarketului.

Toate cumpărăturile m-au costat 300 de lei

„În afară de carne, care e deja pregătită, în frigider, am cumpărat cam tot ce trebuie. Apă, cartofi, morcovi, verdeţuri, dulciuri: tot! M-a costat cam 300 de lei. În fiecare an aşa am cumpărat, pe ultima sută de metri. A fost cam aglomerat, dar s-a meritat. Acum ne retragem acasă, să petrecem. La distracţie, că nu mai ţine!", ne-a mărturisit Gheorghe Bratu (56 de ani).

Pieţarii au scumpit legumele

Legumele, zarzavaturile şi chiar fructele, toate s-au scumpit în pragul sărbătorilor pascale. Dacă un kilogram de castraveţi costa săptămâna trecută 6 lei în piaţa Gorjului din Capitală, ieri, preţul a sărit lejer la 8 lei/kilogram. „S-au mai scumpit roşiile, de la 7 lei/kilogram la 10 lei/kilogram, mărarul, de la 50 de bani a ajuns un leu....Se scumpesc toate. Aşa e de Paşte", spune Răzvan (24 de ani), un pieţar din sectorul 6 al Capitalei, venit tocmai din zona Vrancei.

simeon stalpnicul png

Flash news

300 de radare, puse pe dru­mu­rile naţionale. Dacă plecaţi la drum, aveţi grijă la viteză! Peste 1.500 de poliţişti de la Rutieră şi 298 de aparate radar monitorizează zilnic traficul pe 394 de drumuri naţionale şi europene, până în 6 mai, informează HotNews. Oamenii legii fac filtre pe drumurile naţionale ce leagă staţiunile turistice de marile oraşe, pe autostrăzile A1, A2 şi A3 (tronsonul Bucureşti - Ploieşti), sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei, precum şi pe traseele de acces spre aceste zone.

Jandarmii, mobilizaţi în toată ţara, până luni. Peste 7.500 de jandarmi vor acţiona la nivel naţional, în aceste zile, în preajma bisericilor, locurilor de agrement, dar şi în gări, transmite Jandarmeria Română. Totodată, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte.

«Vânătoare» de ouă la Castelul Peleş. Peste 500 de ouă vopsite, ascunse pe terasele Castelului Peleş, vor aştepta să fie descoperite, astăzi, de copii cu vârste între 3 şi 10 ani.

„Vânătoarea de ouă de Paşti la Castelul Peleş" este un eveniment ajuns la a treia ediţie, foarte îndrăgit de copii. După ce vor găsi cele 500 de ouă, cei mici vor fi răsplătiţi cu dulciuri şi cu o vizită gratuită la muzeu. Programul evenimentului este următorul: ora 11.00 - pregătirea;

ora 12.00 - începe vânătoarea de ouă;

ora 15.00 - premierea; ora

15.30 - vizitarea Castelului Peleş.

Românii merg în vacanţă în Bulgaria. Cozi de câţiva kilometri s-au format, ieri, în punctul de trecere al frontierei Vama Veche, fiind nevoie de suplimentarea arterelor de ieşire către Bulgaria, transmite Mediafax. Între orele 9.00 şi 16.00, pe aici au trecut peste o mie de maşini. "Acest lucru este valabil şi pentru datele de 6 şi 7 mai, când turiştii se vor întoarce acasă. Pentru ca punctul Vama Veche să nu se aglomereze din nou, rugămintea noastră este să se folosească şi trecerile de la Negru Vodă şi Ostrov", a mai spus Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net