Mergeți să-l vizitați! Castelul Peleș a împlinit 137 de ani de la deschidere

Ultima actualizare:

    Castelul Peleș, emblema națională a României de pe domeniu regal din Sinaia
Castelul Peleș, emblema națională a României de pe domeniu regal din Sinaia

Castelul Peleș, situat pe domeniul regal din stațiunea Sinaia, a împlinit 137 de ani de la inaugurarea oficială a construcției ca sediu al "noii dinastii". Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș.

Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914, la inițiativa Regelui Carol I, ca reședință de vară a cuplului regal al României.

Are 160 de camere, dintre care 80 de dormitoare și 30 de săli de baie foarte moderne pentru epoca în care a fost construit.

”În după amiaza zilei de 7 octombrie 1883 ceremonia inaugurării castelului, sediul "noii dinastii”, a început cu o slujbă religioasă și cu sfințirea apei, la care au asistat Regele Carol I și Regina Elisabeta, primul ministru Lascăr Catargiu și mai mult de 50 de invitați din toate corpurile statului, o parte a unui batalion de vânători și un numeros public din Sinaia și din București. Sosiseră cu Orient Expresul în gara Sinaia și invitați străini, diplomați și redactori ai ziarelor de prestigiu. S-a intonat imnul național și pe turnul cel mare al Castelului s-a ridicat Tricolorul, drapelul național, care a fost salutat de trei salve de tun. După ce invitații au vizitat Castelul Peleș toți participanții la inaugurare au fost poftiți la un ceai în salonul de muzică unde Regina Elisabeta a cântat acompaniată de pian câteva arii din opere și două cântece românești”, au scris pe Facebook cei de la Muzeul Național Peleș. Castelul Peleș se poate vizita de miercuri până duminică, până la ora 16.15.

Cât costă să vizitezi Castelul Peleș 

Expoziția de bază, adică zona de la parter, costă 30 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 7,5 pentru elevi și pensionari.

Biletul pentru turul operațional, parter și etaj, este de 60 de lei pentru adulți, 30 de lei pentru pensionari și 15 lei pentru elevi și studenți.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/castelul-peles-mai-ramane-muzeu-si-pana-la-finalul-anului-lipsa-implicarii-financiare

https://www.click.ro/news/national/ministrul-culturii-ar-vrea-sa-cumpere-castelul-peles-dar-nu-i-l-vinde-nimeni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net