Meleşcanu: «Voi discuta marţi cu BEC modalităţi de a îmbunătăţi participarea la vot în diaspora»

Ultima actualizare:

    Teodor Meleşcanu este noul ministru de Externe
Teodor Meleşcanu este noul ministru de Externe

Teodor Meleşcanu, proaspătul ministru de Externe, se va întâlni în această dimineaţă cu reprezentanţii Biroului Electoral Central pentru a discuta “modalităţi legale” de a îmbunătăţi participarea la vot a românilor din diaspora.

UPDATE 11.20: Noul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, marţi, la ieșirea de la Biroul Electoral Central (BEC), că pe legislația actuală nu este posibilă înființarea de noi secții de votare în străinătate, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Meleșcanu a spus că le-a prezentat reprezentanților Biroului Electoral Central o serie de propuneri, iar aceștia au solicitat ca toate propunerile formulate în întâlnire să fie cuprinse într-un document scris, care va fi transmis în cursul acestei zile, scrie Mediafax.

“Mâine (marţi- n.r.) voi merge la 8:30 la BEC să vedem care sunt modalităţile legale de a îmbunătăţi participarea la vot şi de a crea posibilităţi pentru românii din diaspora să voteze”, a declarat noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, scrie Mediafax.

Întrebat pe ce s-a bazat când a afirmat că, dacă ar fi fost ministru, situaţia de la primul tur nu ar fi avut loc, Meleşcanu a precizat că s-a referit "la modul de organizare", atunci când "s-au decupat circumscripţiile electorale şi birourile electorale din străinătate", pentru că ştia "foarte bine" unde sunt zonele cu mai mulţi români şi unde ar putea să apară probleme, din experienţa sa anterioară.

Teodor Meleşcanu este noul ministru de Externe

Întrebat dacă va semna un ordin de ministru pentru înfiinţarea de noi secţii de vot, ordin pe care Titus Corlăţean a refuzat să-l semneze, noul şef al diplomaţiei a afirmat că, după discuţiile cu reprezentanţii Biroului Electoral Central, va putea spune dacă poate sau nu să semneze.

“De la MAE e foarte clară pe lege (interpretarea privind ilegalitatea creării de noi secţii - n.r.). Vreau să văd însă în ce măsură putem găsi alte modalităţi împreună cu BEC”, a precizat Meleşcanu.

Ministrul de Externe a precizat că, până acum, există cereri de la ambasade privind înfiinţarea a 25 de noi secţii de votare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net