Meleşcanu a deminisionat de la MAE. Ce spune despre votul în diaspora

Ultima actualizare:

    Teodor Meleșcanu a fost numit Ministru cu 6 zile înainte de turul doiFoto: Arhiva Click
Teodor Meleșcanu a fost numit Ministru cu 6 zile înainte de turul doiFoto: Arhiva Click

Teodor Meleşcanu (73 de ani) a demisionat, marţi, 18 noiembrie, din funcţia de Ministru al Afacerilor Externe.

El a precizat că s-a făcut tot posibilul pentru a se fluidiza procesul de votare, dar legea nu le-a permis nici lui, nici celor de la Ministerl Afacerilor Externe (MAE) să rezolve integral problemele din diaspora. 

"Am preluat această responsabilitate de conducere a MAE cu doar 5 zile înaintea turului doi al alegerilor, când exista deja o situaţie de criză. Obiectivul meu a fost să aducem condiţiile de votare la un nivel aşteptat de cetăţeni. La nivelul conducerii MAE, cu toţii ne-au deplasat în toate secţiile în care am avut dificultăţi. Singurul lucru pe care nu am putut să îl realizez a fost suplimentarea secţiilor de votare. BEC nu a oferit un răspuns clar. Mi-am asumat responsabilitatea fluidizării votului. Am avut o cifră record de votanţi. Nu au fost înregistrate incidente grave.

Discrepanţa dintre numărul secţiilor de votare şi numărul de votanţi a făcut imposibilă. 

Regret aceste disfuncţionalităţi. Îmi cer scuze public pentru ele. Consider că responsabilitatea aparţine rigidităţii cadrului juridic existent. Legea nu mai corespunde realităţilor demografice. 

Doresc să mulţumesc colegiilor din MAE pentru implicare şi solidaritate. Aprecize sprijinul primit din partea comunităţilor care au trimis voluntari.

Ca un om de onoare, îmi voi depune mandatul de Ministru", a declarat Meleşcanu. 

După organizarea catastrofală a alegerilor din diaspora, Teodor Meleşcanu şi-a cerut scuze însă nu a anunţat că îşi asumă vreo greşeală.

Şeful diplomaţiei a declarat că instituţia pe care o conduce nu este responsabilă pentru problemele apărute la vot.

Teodor Melescanu a fost numit ministru de Externe cu 6 zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, după ce Titus Corlăţean a demisionat pe fondul unei organizări dezastruoase în diaspora a primului tur de alegeri prezidenţiale.

Mihnea Motoc, propus în locul lui Meleşcanu

Mihnea Motoc
Mihnea Motoc

Victor Ponta l-a propus pe Mihnea Motoc (48 de ani), ambasador al României la Uniunea Europeană, pentru funcţia de Ministru Al Afacerilor Externe.

Din aprilie 2008, Mihnea Motoc este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, după ce anterior, timp de cinci ani, a îndeplinit aceste atribuţii pe lângă ONU. 

În cariera sa profesională, Motoc a ocupat diferite funcţii în cadrul ministerului Afacerilor Externe: secretar III, diplomat la Departamentul Drepturile Omului şi Departamentul Drept Internaţional şi Tratate (1991-1994), secretar II şi director adjunct al Departamentului Drepturile Omului (1994-1996), secretar I şi director al Departamentului Uniunea Europeană (1996-1997) şi director general, şef al Departamentul pentru Afaceri Europene şi Euro-atlantice, având ca atribuţii monitorizarea relaţiilor României cu UE, NATO, OSCE şi alte organizaţii regionale (1997-1999).

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net