Medicul Virgil Musta, despre tinerii care fac COVID-19: „ În câteva de zile, de la o afectare a plămânului de 10% ajunge la 70%”

coronavirus-masca.jpg

Copil mască
Numărul de cazuri noi se menține ridicat
Foto: Pixabay

Medicul Virgil Musta, despre tinerii care fac COVID-19 cu evoluție rapidă

„În ultimele trei săptămâni, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, creştere care posibil se datorează faptului că în comunitate există virus cu transmitere mai intensă. Ce constatăm noi este că numărul de cazuri a crescut şi şi formele severe sunt mai numeroase. (...)

Din păcate, nu avem posibilitatea să determinăm aceste subtipuri sau aceste tulpini, dar modul cum evoluează formele clinice arată indirect faptul că ne confruntăm cu alte tulpini sau şi cu alte tulpini decât cele cu care ne-am confruntat până în prezent”, a declarat Virgil Musta duminică, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. 

El spune că aceasta ar putea fi una dintre explicaţiile creşterii rapide a numărului de cazuri de COVID-19, remarcând că  se constată o evoluţie severă a bolii la tineri.
„Problema se pune dacă aceste tulpini au şi o patogenitate mai accentuată, pentru că ne confruntăm în acelaşi timp cu cazuri, la persoane tinere, cu evoluţie rapidă, în câteva de zile, de la o afectare a plămânului de 10% ajunge la 70% ceea ce, astfel de evoluţii rapide şi severe, nu le-am avut până în momentul de faţă”, a adăugat medicul.


 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5