Medicul-refugiat vine la serviciu cu autostopul

Ultima actualizare:

    N. M. a venit  în România, în urmă cu şase ani, cu bursă de studiu la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
N. M. a venit în România, în urmă cu şase ani, cu bursă de studiu la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.

A plecat departe de casă cu bursă de studii și spune că nu vrea să se mai întoarcă în țara natală din cauza războiului. Și-a făcut un rost aici, în România, unde a cerut azil politic. E vorba de un tânăr de 26 de ani, din Afganistan, care a terminat Facultatea de Medicină și lucrează la Spitalul Județean din Baia Mare.

Zilnic, face naveta 30 km, de la Șomcuta Mare, unde e cazat la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil, până la Baia Mare.  

„Mi-am dorit să rămân aici legal şi să-mi continui studiile. Dacă aş fi putut obţine procedura pentru studii în continuare ar fi fost o opţiune mai bună şi m-ar fi ajutat încă câţiva ani. Dar nu am reuşit şi altceva nu mi-a venit în minte decât să solicit azil”, a povestit tânărul, pentru adevarul.ro.

Afganul spune că s-a integrat foarte bine în colectivul de la spital, dar că a trecut și prin situații grele uneori. El mărturisește că a fost strigat „terorist” sau „Bin Laden”.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net