Medicul Mihai Lucan, în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

owmxnjcyyjcwmjg2ytbhzjcxzwjjyzq1nwyxode3yq.thumb_.jpg

Foto
Lucan, plasat în arest la domiciliu
Foto:Captură video Digi24

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri,12 inauarie, plasarea în arest la domiciliu a medicului Mihai Lucan, acesta fiind acuzat de luare de mită și chiar tentativă de omor, pentru că a încercat să saboteze operația coordonat de un alt doctor, punând astfel în pericol viața unui pacient, potrivit Digi24.

Pe 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, acesta fiind pus sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul lui Mihai Lucan, precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director la Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Chirurgul a reacționat violent atunci când a fost pus în fața faptelor sale și a avut o izbucnire nervoasă. "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am făcut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. (...) De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine", a declarat fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Mai mult decât atât, Mihai Lucan este suspectat că un aparat medical folosit în scopul tratării diferitelor tipuri de cancer, a fost transferat nu tocmai în condiții legale de la Institutul de Urologie și Transplat Renal Cluj-Napoca la clinica privată deținută de el. 

Hotărârea luată vineri, 12 ianuarie este una definitivă. De la control judiciar s-a trecut la arest la domiciliu, iar măsura este valabilă pentru următoarea lună. 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1