Medicul Mihai Lucan, în arest la domiciliu. Decizia este definitivă

Ultima actualizare:

    Lucan, plasat în arest la domiciliuFoto:Captură video Digi24
Lucan, plasat în arest la domiciliuFoto:Captură video Digi24

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri,12 inauarie, plasarea în arest la domiciliu a medicului Mihai Lucan, acesta fiind acuzat de luare de mită și chiar tentativă de omor, pentru că a încercat să saboteze operația coordonat de un alt doctor, punând astfel în pericol viața unui pacient, potrivit Digi24.

Pe 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, acesta fiind pus sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul lui Mihai Lucan, precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director la Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Chirurgul a reacționat violent atunci când a fost pus în fața faptelor sale și a avut o izbucnire nervoasă. "Să mă anunţaţi atunci când o să îl omor şi pe Papă. (...) La fiecare transplant tai câte o arteră renală, înseamnă că la fiecare transplant am făcut o tentativă de omor? Anchetatorii nu au experienţă în domeniu. (...) De ce trebuie toate să fie făcute de mine? Pentru că transplantul ăsta nu a fost făcut de mine", a declarat fostul şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Mai mult decât atât, Mihai Lucan este suspectat că un aparat medical folosit în scopul tratării diferitelor tipuri de cancer, a fost transferat nu tocmai în condiții legale de la Institutul de Urologie și Transplat Renal Cluj-Napoca la clinica privată deținută de el. 

Hotărârea luată vineri, 12 ianuarie este una definitivă. De la control judiciar s-a trecut la arest la domiciliu, iar măsura este valabilă pentru următoarea lună. 

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net