Medicul Constantin Cucu: ”Nu contați pe tratamente. Covid este mai mult decât răceala copilăriei. Nu are leac”

Ultima actualizare:

    Medicul Constantin Cucu atrage atenția că virusul Covid-19 nu are leac
Medicul Constantin Cucu atrage atenția că virusul Covid-19 nu are leac

Medicii fac apeluri disperate la vaccinare. Aceștia trag atenția că virusul nu este o simplă răceală a copilăriei și că medicamentele nu ne salvează de la o formă gravă a bolii sau chiar de la moarte. ”Covid nu are leac”, transmite medicul Constantin Cucu.

”Sper că toată lumea, vaccinată sau nevaccinată, știe faptul că boala asta, Covid, nu are propriu zis leac. Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă. Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni”, a explicat medicul Constantin Cucu, de la Institutul Parhon din București.

Acesta spune clar că nici un medicament nu este de tipul ”Ridică-te, Lazăr, și umblă!” și că reacționează în funcție de fiecare organism în parte.


    Medicii duc lupte grele ca să poată ține în viață pacienții critic Covid
Medicii duc lupte grele ca să poată ține în viață pacienții critic Covid

”Fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice. Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape”, a continuat medicul endocrinolog.

Potrivit specialistului, în lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt: procentul, totuși, redus de formemortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă.

Medicul Constantin Cucu: ”Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre”

”Nu contați pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa. Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care 1% scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională. De ce scriu asta? Ca să vă vaccinați. Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță. Covid este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”, a încheiat Constantin Cucu.

Citește și: 

Cele mai promițătoare 6 tratamente pentru Covid-19

OMS recomandă tratamentul cu anticorpi pentru tratarea COVID-19

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net