Medicul care a realizat primul transplant de măduvă a murit legat de pat chiar de foştii săi studenţi

Ultima actualizare:

    Benedek Istvan  Foto Adevărul
Benedek Istvan Foto Adevărul

Familia lui Benedek Istvan, primul medic din România care a făcut un transplant de măduvă la adulţi, acuză că acesta a fost legat de pat în spital.

Familia doctorului hematolog Benedek Istvan vine cu acuzaţii grave la adresa spitalului în care renumitul medic s-a stins, bolnav de COVID-19. Benedek se îmbolnăvise alături de alţi 10 medici de la secţia de hematologie din Târgu Mureş, pe care chiar el a înfiinţat-o.  Într-o primă fază, el a fost internat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, apoi a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare, unde a şi decedat. 

Familia medicului a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa spitalului şi a depus o plângere penală. „În urma denunţului penal am primit foaia de observaţie care e plină cu evenimente groaznice care ne-au şocat. A fost legat un profesor universitar, de elevii pe care i-a pregătit, de sistemul din care făcea parte.  

A dat telefon dimineaţa respectivă fiului lui, care tot doctor e, să vină că nu se simte bine, că toată noaptea a fost legat. A primit de la bolnav un film în care se vede clar că el se opune legării explicând că se simte bine, nu are nicio dorinţă ascunsă să facă rău cuiva şi avea faşă pe mâna de care era legat de pat“, a declarat, la Digi 24, profesorul doctor Benedek Imre, fratele decedatului, potrivit adevărul.ro.

Ce spun reprezentanţii spitalului

Reprezentanţii Spitalului Judeţean se apără şi spun că ar fi respectat toate protocoalele. „A fost două zile intubat în care a fost necesar ventilator mecanic, în care cu siguranţă a fost nevoie de contenţie”, a spus Mircea Stoian, şeful secţiei ATI Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Întrebat de reporter dacă pacientul a fost legat fiindcă ar fi fost agitat, acesta a negat.  „Nu, nu era vorba de agitaţie, a fost contenţionat, nu l-a legat nimeni, a fost fixată o mână, avea pusă o arteră, nu poţi să monitorizezi invaziv un pacient care îşi mişcă mâinile şi în plus nu ar fi suportat ventilaţia”, a răspuns Stoian. Scandalul de la Târgu Mureş este al treilea în care medicii sunt acuzaţi că leagă pacienţi COVID-19, care ulterior ar fi decedat şi din cauza lipsei de interes a doctorilor. Recent, astfel de cazuri au fost şi la Sibiu şi Arad.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net