Medicii nu s-au înțeles cu ministerul asupra majorării salariilor. Urmează negocieri, săptămâna viitoare

Ultima actualizare:

    Medicii cer dublarea salariilor
Medicii cer dublarea salariilor

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, anunță că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul și ministrul de Finanțe pentru a găsi soluții de majorare a veniturilor medicilor.

„Mă voi întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și sunt convins că vom găsi soluții pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune în care vom reuși și cred că am arătat în acești ani că îmi respect angajamentele!”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Chiar dacă Înalta Curte a decis că medicii sunt funcționari publici, sunt convins că împreună- toate puterile statului - vom găsi o soluție pe care medicii o merită, pentru că fără un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca națiune”, spune Bănicioiu.

Pe Facebook a fost creat un grup de discuții, intitulat „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, unde doctorii solicită, între altele, eliminarea statutului de funcționar public al medicului și salarii decente, scrie Agerpres.

În 3 decembrie anul trecut, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că un medic angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate are calitatea de funcționar public și, în consecință, el poate fi inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de corupție. Instanța supremă dădea această decizie după ce fusese sesizată de Curtea de Apel Târgu Mureș pentru rezolvarea unei probleme de drept într-un dosar penal, în care un medic chirurg a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

În doar câteva zile, grupul medicilor care cer salarii mai mari pe Facebook a depăşit 20.000 de membri. Este vorba de medicii, asistenţi, pensionari cu drept de a profesa, dar şi oameni din afara sferei medicale. Numărul lor l-a determinat pe ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să îi cheme la discuţii pe reprezentanţii acestui grup.

Luni seară, ministrul Sănătăţii le-a propus o grilă de salarizare similară cu cea de acum o lună, care ar aduce prima majorare la 1 octombrie, potrivit digi24.ro. Apoi, treptat, salariile medicilor ar urma să se dubleze până în anul 2018. Mesajul nu i-a convins pe medicii primari, care au suspendat negocierile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net