Medicii care au lucrat continuu după tragedia Colectiv vor fi recompensaţi

spitalul_floreasca_incendiu_colectiv.jpg

spitalul floreasca
La Spitalul Floreasca, medicii au acordat îngrijiri medicale răniţilor arşi
foto: Click!

Efoturile mediclor care au stat ore-n şir lângă pacienţii cu arsuri grave aduşi cu ambulanţele din clubul Colectiv vor primi recompense financiare. Premierul Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că Ministerul Sănătăţii va elabora un act normativ care va permite plata orelor suplimentare pentru personalul medical care a acordat îngrijiri victimelor de la clubul Colectiv.

Medicii români care s-au ocupat să trateze răniţii din clubul Colectiv vor primi bani în plus la salariu pentru eforturile depuse. 

"Ministerul Sănătăţii urmează să vină cu un act normativ pentru a putea plăti orele suplimentare medicilor care în acea perioadă foarte intensă nu au mai calculat timpul pe care l-au petrecut în spitale şi mi se pare normal să-i recompensăm aşa cum se cuvine şi cum prevede legea", a spus Cioloş, la finalul unei şedinţe informale cu membrii Guvernului.
Dacian Cioloş i-a mai cerut ministrului de resort să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar în drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 32 de persoane, numărul victimelor ajungând, sâmbătă, la 59. Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franța și doi în Germania. În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 40 de persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre 10 în stare critică sau gravă.

Loading...

Citește și

  • alexandru mihai iancu

    Bilanţul tragediei de la Colectiv din urmă cu trei săptămâni a ajuns la 59 de morţi. Sâmbătă dimineaţă (21 noiembrie), un alt tânăr care se afla internat în stare critică la Spitalul "Sf. Ioan" a decedat din cauza arsurilor pe care le-a suferit în noaptea fatidică de 30 octombrie. Pacientul se numeşte Alexandru Mihai Iancu şi avea 25 de ani.

  • raniti colectiv

    Răniţii de la "Colectiv" care au ajuns la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid" de lângă Bruxelles, Belgia, au parte de cel mai bun tratament posibil potrivit medicilor care îi tratează. Impresionaţi de cea mai mare tragedie petrecută în ultimii ani în România, dar şi de numeroasele apeluri la solidaritate din parte rezidenţilor de origine română din Belgia şi ale ambasadei române şi ale autorităţilor din ţara noastră, o echipă medicală a fost prezentă la Bucureşti la două zile după producerea accidentului, de pe data de 30 octombrie, pentru a evalua pacienţii şi pentru a stabili cine va fi transferat.

  • Criminaliştii şi poliţiştii s-au mobilizat imediat pentru a găsi cauzele dezastrului din club. Încă de vineri noaptea (30 octombrie), au făcut o primă cercetare la faţa locului.

  • alex pascu claudiu petre scena incendiu colectiv

    Aproape trei săptămâni s-au scurs de la tragedia din clubul Colectiv, dar timpul parcă s-a oprit în loc pentru familiile îndoliate. 56 de tineri şi-au pierdut viaţa în incendiu, într-o seară în care tinerii veniseră în număr mare să se distreze. Pe chipul lor s-au instalat la scurt timp de la începerea concertului disperarea şi neputinţa. Câteva artificii au transformat totul în scrum şi a lăsat în urmă o durere de nedescris.