Medici acuzați de malpraxis, după ce o fetiță de 5 luni a murit de pneumonie. «Mamei i-au spus că are roşu în gât»

fetita-focsani.jpg

Micuța a murit cu zile
foto: arhivă personală / Facebook

Angajaţi ai Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” din Focşani sunt acuzaţi de malpraxis, după ce o fetiţă de numai 5 luni a murit în spital.

 Mama micuţei a venit acum câteva zile la spitalul din Focşani, pentru că fetiţa se simţea rău, scrie adevarul.ro. La UPU - Pediatrie, femeia spune că a fost tratată superficial şi trimisă acasă, spunându-i-se că bebeluşul are doar roşu în gât. Din păcate, a doua zi dimineaţă, mama şi-a găsit fetiţa fără suflare.

Medicii i-ar fi spus mamei că nu e nimic grav

”Nepăsarea şi aşteptatul şpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciuşlea, comuna Garoafa, s-a prezentat la unitatea primiri urgenţe Sf. Pantelimon Focşani cu fetiţa ei de numai 5 luni. După ce i-a făcut doar un control “în gât“, i s-a spus că fetiţa are roşu în gât şi atâta, eliberându-i-se doar o reţetă de tantum verde. Când tânăra a cerut să fie internată, i s-a spus că nu sunt locuri în spital şi că nu e grav. Până a doua zi de dimineaţă, un îngeraş de numai 5 luni şi-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având PNEUMONIE. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut“, scrie, pe Facebook, Lucian Constantin, bărbatul care a făcut cunoscut cazul.

spital-focsani.jpg

spital focsani
Spitalul de Urgență din Focșani
foto: Facebook

"Dumnezeu să te ierte, iubita lui tati"

La rândul lor, părinţii micuţei, răpuşi de durere, au scris scurte mesaje pe Facebook. ”O inimă bună a încetat să mai bată! Un suflet curat s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens în sufletele celor dragi. Dumnezeu să te odihnească în pace, sufleţel mic”, a scris mama îndurerată. ”Dumnezeu să te ierte, iubita lui tati! Să ştii că te vom iubi pentru totdeauna, chiar dacă nu mai eşti printre noi, la doar 4 luniţe jumate, eşti un îngeraş frumos şi vei rămâne în sufletele noastre!”, a scris şi tatăl fetiţei. Rudele, prietenii, cunoscuţii dar şi persoane necunoscute, impresionaţi de ceea ce s-a întâmplat, au trimis mesaje de condoleanţe, de îmbărbătare, dar şi de revoltă, în acelaşi timp.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că bebeluşul avea pneumonie. Conducerea Spitalului Judeţean Focşani nu a oferit până acum un punct de vedere cu privire la acest caz.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1