Medic fals trata copii la Suceava. Iată ce a pățit un băiețel de 4 ani!

Ultima actualizare:

    Aceasta este clinica stomatologică unde activa medicul fals Foto:obiectivdesuceava.ro
Aceasta este clinica stomatologică unde activa medicul fals Foto:obiectivdesuceava.ro

Proprietara unei clinici stomatologice este acuzată că a tratat copii fără să aibă studii medicale. Ea a fost reclamată la Poliție, dar și la Colegiul Medicilor de mama unui copil, care a făcut infecție după ce doctorul i-a tratat o carie. Așa s-a aflat că femeia și-a dat băiețelul pe mâna unui medic fals.

O mamă din Fălticeni o acuză pe proprietara unei clinici stomatologice din Suceava că s-a dat drept medic. Femeia susţine că şi-a dus copilul în vârstă de 4 ani la Clinica Almacri Dent, din Suceava, pentru un tratament la o măsea.

Copilul avea şi alte probleme medicale. Cu ceva timp înainte suferise o intervenţie chirurgicală la inimă.

Ioana Onea le-a spus jurnaliștilor de la ”Adevărul” că şi-a dus copilul la medic în regim de urgenţă, în primele zile ale lunii ianuarie, pentru că în Fălticeni nu era nici un cabinet deschis.

Aceasta povesteşte că înainte să vină la stomatolog s-a documentat cu privire la cabinet şi a aflat că printre angajaţi se aflau un medic ortodont şi un medic de chirurgie maxilo-facială. Aceste aspecte i-au întărit convingerea că face o alegere bună. Problema este că micuţul nu a fost tratat de niciunul dintre ei.

Femeia susţine că intervenţia stomatologică a fost făcută de Rodica Şalgău, care pe site-ul clinicii figurează ca asistent manager.

”Copilul a avut falca cât o portocală”

„În data de 4 ianuarie, doamna doctor i-a făcut copilul meu inhalosedare şi i-a curăţat măseluţa, care apoi s-a inflamat. Copilul meu a avut falca cât o portocală. Am sunat, m-a chemat din nou la clinică. Când am ajuns acolo, a început să se fâstâcească. Oare să îi facă inhalosedare, oare să folosească pensa aia? Atunci am întrebat-o. Mi s-a spus că este medic. Pentru că mi se părea depăşită de situaţie, am mai întrebat-o o dată dacă este medic. Mi-a recomandat să merg la altă clinică. Atunci mi-am luat copilul de pe scaun şi am decis să nu plec de acolo până când nu îmi arată o diplomă de licenţă. Doamna mi-a spus că este în ultimul an de facultate la stomatologie şi mi-a arătat o diplomă de participare la un curs”, declarat Ioana Onea.

Mama a depus plângere la Poliție împotriva falsului medic

Pentru că nu a văzut diploma de medic, mama copilului a depus o plângere la Colegiul Medicilor Stomatologi din Suceava.

Preşedintele Colegiului, medicul Dan Gabriel Gospodaru, a făcut verificări şi a constat că Rodica Şalgău nu este medic şi că nu are dreptul să practice stomatologie.

Trei inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică și trei reprezentanți ai Colegiului Medicilor Stomatologi Suceava au fost pe15 martie 2019 la Almacri Dent pentru a vedea ce se petrece acolo.

Colegiul medicilor:”Rodica Șalgău nu este medic”

„Rodica Șalgău nu este medic stomatolog, nu are competențe de anestezist, iar Clinica Almacri Dent nu există în acte. Noi nu am eliberat niciodată autorizație de funcționare pentru o Clinică stomatologică Almacri Dent”, a spus medicul Gabriel Gospodaru, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Suceava, pentru Obiectiv de Suceava.

Pe de altă parte, Rodica Şalgău le-a spus jurnaliștilor de la ”Adevărul” că este studentă la Stomatologie şi că are drept de practică în prezenţa unui medic, precizând că  nu deţine o clinică medicală, ci un spaţiu pe care l-a închiriat unui medic şi respinge toate acuzaţiile referitoare la practicarea medicinei fără drept.

Rodica Șalgău, proprietara clinicii care se dădea drept stomatolog
Rodica Șalgău, proprietara clinicii care se dădea drept stomatolog

Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Reporterii Click! au verificat site-ul clinicii, dar acesta nu mai funcționează, iar la telefon nu mai răspunde nimeni.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net