Medic, arestat la domiciliu pentru șpagă

Ultima actualizare:

    Chirurgul ortoped Marius Stoica era vestit pentru faptul că cerea șpagă înainte de operație
Chirurgul ortoped Marius Stoica era vestit pentru faptul că cerea șpagă înainte de operație

Lecție de viață pentru un medic din Brașov. Acesta a fost reținut apoi arestat la domiciliu, ieri seară, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă de la un pacinet.

Vorbim despre medicul ortoped Marius Stoica de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Braşov. Potrivit news.ro, acesta a fost reţinut, miercuri noapte, după ce a fost prins în flagrant când primea 800 de lei mită de la un pacient.

Ulterior, procurorii de la Parchetul Tribunalului Braşov, împreună cu procurori de la DNA Covasna şi poliţişti de la Poliţia Transporturi Braşov, au făcut mai multe percheziţii atât la SJU Braşov, cât şi la locuinţele doctorului din Braşov, Săcele şi Budila.

”Ca urmare a pretinderii implicite din 18 iulie faţă de un pacient, inculpatul Stoica Marius-Ioan a primit suma de 800 de lei de la o persoană, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu de medic ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, relativ la tratamentul efectuat pacientului sus-menţionat“, se arată în propunerea de arestare preventivă a medicului formulată de procurori.

Deși, aceștia au cerut arestarea preventivă a doctorului, judecătorii au decis ca medicul Marius Stoica să fie plasat în arest la domiciliu.

Trei ortopezi brașoveni prinși de procurori în flagrant

Acesta este al treilea ortoped al spitalului brașovean acuzat de luare cu mită în ultimul an.

Astfel, în 11 februarie, la cabinetul medicului Dumitru Petrescu, şi el ortoped la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, au fost făcute percheziţii, iar în urma descinderilor, Petrescu a fost reţinut pentru luare de mită, însă nu a fost încă trimis în judecată.

Un alt ortoped, Marius Nica, de la aceeaşi secţie a SJU Braşov, a fost reţinut în 10 august 2015, fiind prins în flagrant în timp ce lua mită de la un investigator sub acoperire, care a pretins că este pacient.

Ortopedul Marius Nica cerea de la pacienți până la 1.000 de lei înainte să-i opereze
Ortopedul Marius Nica cerea de la pacienți până la 1.000 de lei înainte să-i opereze

Procurorii au demonstrat că medicul a mai luat mită în alte cinci cazuri pentru a face intervenţii chirurgicale. Nica cerea între 400 şi 1.000 de lei de la pacienţii care aveau nevoie de operaţii. În martie, magistraţii Tribunalului Braşov l-au condamnat pe Marius Nica la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată.

În sentinţa Tribunalului Braşov se menţionează că medicul are voie să lucreze într-un spital de stat în următorii trei ani doar dacă tratează urgenţe şi trebuie să facă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net