McDonald’s vinde din nou băutură cu gheață la dozator

Ultima actualizare:

    McDonald’s a rezolvat scandalul băuturilor răcoritoare și a gheții la DSVASA
McDonald’s a rezolvat scandalul băuturilor răcoritoare și a gheții la DSVASA

Scadalul băuturilor răcoritoare cu gheață în marile lanțuri de tip fast-food a ajuns pe masa Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA). În timp ce inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au spus că McDonald’s nu are voie să le prepare și să le vândă, medicii sunt de altă părere.

Săptămâna trecută, conducerea ANPC a anunțat că în urma, unor controale a interzis ca McDonald’s să mai preparare și să comercializeze băuturi răcoritoare la dozator, dar și gheață.  

Ei au constatat atunci că francizele ar fi produs gheață și băuturi carbogazoase în regim propriu, fără să dețină autorizație.

„Pe procedura de diluție scrie că trebuie să pună 5 părți de gheață, de exemplu, la o anumită cantitate de suc. Ei bine, ei modificau aceste diluții”, a declarat Paul Anghel, vicepreședintele ANPC, într-o conferință de presă.

McDonald’s a obținut acordul de la DSVSA

Cu toate acestea, DSVSA le-a permis restaurantelor să prepare și să comercializeze în continuare băuturi răcoritoare la dozator și gheață.

” Răspunsul DSVSA, autoritatea competentă pentru acreditare, confirmă ceea ce Premier Restaurants, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în România, a susținut de la început: activitățile de preparare a băuturilor răcoritoare precum și producerea și folosirea gheții numai în cadrul restaurantelor noastre  nu se înscriu în categoria activităților pentru care este necesară autorizarea/înregistrarea sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor suplimentar, aceste activități fiind circumscrise activității de alimentație publică, activitate care este deja înregistrată. Prin urmare, Premier Restaurants are toate autorizările necesare și nu este obligată să obțină autorizări speciale pentru producerea băuturilor răcoritoare sau a gheții”, au anunțat reprezentanții celebrului lanț de restaurante.

Astfel că după patru zile și ANPC a revenit asupra deciziei le-a permis să preparare, să utilizeze și să vândă băuturi răcoritoare la dozator dar și gheață.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net