Maxime de 10 grade şi ploi în loc de ninsori

Ultima actualizare:

    Duminică, în Capitală  s-au înregistrat 14 grade
Duminică, în Capitală s-au înregistrat 14 grade

Temperaturi de primăvară, soare, ghiocei şi pomi înfloriţi. Aşa a arătat până acum luna ianuarie. Meteorologii anunţă că şi în perioada 13-26 ianuarie vom avea o vreme asemănătoare, deşi temperaturile vor mai scădea puţin. De asemenea, potrivit prognozei, în loc de ninsori vom avea ploi.

TRANSILVANIA. În ur­mătoarele zile, vor fi maxime peste 10 grade, însă, la sfârşitul săptămânii, temperatura va scădea. Săptămâna viitoare, mediile vor fi de 6-7 grade. La sfârşitul interva­lului, pe timpul nopţii, va fi ger, mai ales în depresi­uni. În cursul acestei săp­tămâni, sunt aşteptate ploi slabe, iar săptămâna viitoare, lapoviţe şi ninsori.

MOLDOVA. Astăzi şi mâine, vor fi maxime de 6 grade, după care mai scad, astfel că, până la sfârşitul săptămânii, vor fi maxime de 2-3 grade. În perioada 20-26 ianuarie, se va mai răci, astfel că se va ajunge la valori normale pentru această perioadă. Din 16 ianuarie, sunt posibile ploi, apoi lapoviţă şi ninsori.

DOBROGEA. La ju­mă­tatea acestei săptămâni, se vor înregistra valori de 9-10 grade, apoi maximele vor fi de 4-5 grade, după care vor creşte din nou. Spre sfârşitul intervalului 20-26 ianuarie, temperaturile vor scădea şi sunt posibile ploi.

MUNTENIA. Până la 21 ianuarie, vor maxime de 9 grade. Acestea vor scădea treptat până la valori de 4-5 grade. Din 16 ianuarie, sunt posibile ploi slabe.

OLTENIA. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în tot intervalul. În zilele cele mai calde media maximelor pe întreaga regiune va fi de 8-9 grade, iar în zilele mai reci (în special spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni), nu vor coborî sub 4 grade. De mâine, sunt posibile ploi.

LA MUNTE. Până la mijlocul celei de-a doua săptămâni, mediile temperaturilor maxime se vor situa între 2 şi 4 grade, apoi vor începe să scadă sub 0 grade. Trecător, vor fi precipitaţii mixte, iar spre finalul intervalului de prognoză mai ales sub formă de ninsoare.

simeon stalpnicul png

«Vremea caldă favorizează înmulţirea viruşilor»

Cristina Enescu, medic de familie

 „Vremea caldă, la mijloc de ianuarie, precum şi variaţiile destul de mari de temperatură între noapte şi zi, favoriează înmulţirea şi circulaţia viruşilor. Tocmai de aceea s-au înmulţit virozele respiratorii. La cabinet, se prezintă cam 5-6 pacienţi, zilnic, cu simptome de viroză respiratorie, respectiv durere de cap, febră, rinoree, tuse. Le recomand bolnavilor să nu se trateze acasă, ci să se adreseze medicului de la primele simptome pentru ca boala să nu se complice. De asemenea, nu sunt indicate antibioticele în caz de viroză, ci doar antitermicele, vitamina C şi preparatele imunomodulatoare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net