Masca de protecție, obligatorie și în spațiile deschise, în 16 județe din țară. Măsurile speciale impuse pe Litoral

Ultima actualizare:

    Purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe Litoral
Purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe Litoral

Masca de protecţie devine obligatorie, începând de sâmbătă, în spaţii deschise din 16 judeţe, măsura fiind luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Măsura se aplică în zone considerate aglomerate - cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele CFR. În unele judeţe, masca devine obligatorie seara, în zonele de promenadă. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide şi zonele din ţară unde localurile se vor închide la ora 23.00, o astfel de decizie fiind adoptată deja în judeţele Satu Mare şi Vrancea.

Primul judeţ care a instituit purtarea măştii în spaţii deschise a fost Argeş. “Începând cu data de 30 iulie 2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş începând cu vârsta de peste 5 ani, în spaţii închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă”, a decis Comitetul JUdeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Buzău, purtarea măştii în spaţii deschise a devenit obligatorie de joi. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile deschise cu un număr ridicat de persoane. 

Purtarea măștii în spațiile deschise, obligatorie în Arad

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a stabilit că masca de protecţie devine obligatorie, de la 1 august, în zonele intens circulate din judeţ - cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun, peroanele CFR, până la încetarea stării de alertă. Tot în Arad, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili zonele intens circulate, care vor fi marcate ca atare.

Botoșani. Masca obligatorie în piețe și în alte zone ale orașului în intervalul 18-22

Prefectura Botoşani a anunţat că masca de protecţie devine obligatorie în  pieţele agroalimentare, târgurile, oboarele şi zonele de aştepare. De asemenea, în mai multe zone pietonale, masca va fi obligatorie între orele 18.00 - 22.00.

Gorj. Au fost suspendate târgurile

În judeţul Gorj, purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în pieţe, staţiile mijloacelor de transport în comun şi zonele de promendadă. De asemenea, au fost suspendate toate târgurile şi bâlciurile.

Masca de protecţie va deveni obligatorie în judeţul Iaşi, începând de sâmbătă, în toate spaţiile publice deschise, au anunţat reprezentanţii Prefecturii ieşene.

Gălățenii vor purta mască între orele 16-23, în toate zonele de promenadă

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a stabilit, joi, locurile publice şi intervalele orare în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie, începând cu 1 august 2020, chiar dacă e vorba de spaţii deschise. Astfel, gălăţenii vor fi obligaţi să poarte mască dacă se plimbă pe faleza inferioară sau pe faleza superioară, dacă sunt în parcuri, pe strada Brăilei şi în celelalte locuri de promenadă ale oraşului. În aceste zone, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în intervalul orar 16.00 - 23.00.

La mare, doar cu mască!

De la 1 august, turiştii de pe litoral şi constănţenii trebuie să poarte mască în locurile aglomerate din staţiuni, în intervalul 18.00 - 24.00, potrivit unei decizii a CJSU Constanţa. Masca va fi purtată şi în spaţii deschise, unde se formează aglomerări, cum sunt pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroanele gărilor şi curţile bisericilor.

Autorităţile din Prahova au decis ca masca de protecţie să fie purtată, în mod obligatoriu, în spaţii publice exterioare. Decizia este valabilă pentru toţi care locuiesc sau tranzitează judeţul, cu excepţia copiilor cu vârste sub cinci ani şi se aplică în două intervale orare, respectiv 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Măsuri similare au fost luate şi de autorităţile din Giurgiu, Călăraşi, Braşov, Vâlcea şi Dâmboviţa. 

Autorităţile din Satu Mare şi Vrancea au decis, în plus faţă de obligativitatea purtătii măştii în zone aglomerate, şi închiderea teraselor, cluburilor, localurilor şi a sălilor de jocuri de noroc la ora 23.00.

În Vrancea, până la închiderea localurilor, accesul clienţilor va fi permis doar în limita numărului de scaune, iar activităţile care presupun interacţiunea, cum ar fi dansul, vor fi interzise.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net