Masă cu pateu şi viermi la Spitalul Clinic de Copii din Cluj

Ultima actualizare:

    Mâncarea adusă pacientei avea viermiFOTO: Captură video - Facebook / Emanuel Ungureanu
Mâncarea adusă pacientei avea viermiFOTO: Captură video - Facebook / Emanuel Ungureanu

Patru anchete sunt în derulare la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, după ce o mamă internată cu copilul aici a primit la cină pateu cu viermi. Atât unitatea medicală, cât și Consiliul Județean, Instituția Prefectului și Direcția de Sănătate Publică au început cercetări pentru a clarifica situația dezastruoasă din spital.

Imagini în care se văd mai mulți viermi lângă un pateu dat la cină unei mame internate la Secția Clinică de Pediatrie 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca au fost făcute publice pe Facebook de către deputatul USR Emanuel Ungureanu. Acesta a primit filmarea de la femeia în cauză.

Imediat, conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă. În paralel, Consiliul Judeţean Cluj şi Instituţia Prefectului au anunţat că demarează anchete. „Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a trimis deja Corpul de Control al instituţiei pentru a verifica aspectele semnalate. În acest moment, la nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii se desfăşoară, în acelaşi scop, o anchetă internă. Consiliul Judeţean este în contact cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului, instituţie ce derulează, la rândul ei, un control în acest caz. În cel mai scurt timp posibil, de îndată ce va dispune de toate datele necesare, Consiliul Judeţean Cluj va informa opinia publică atât cu privire la aspectele constatate cât şi în ceea ce priveşte eventualele măsuri care se impun”, informează reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, citat de adevarul.ro.

„Toate spitalele au primit sume importante de bani”

De asmenea, în comunicat se mai precizează următoarele: „Consiliul Judeţean Cluj nu va tolera niciun fel de abatere de la normele de igienă sanitară şi alimentară, la niciunul dintre spitalele pe care le are în subordine, cu atât mai mult cu cât forul administrativ judeţean a alocat tuturor spitalelor sume importante de bani”.

Tot azi, Instutuţia Prefectului a anunţat că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj să efectueze o anchetă. „În urma informaţiilor conform cărora, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca un părinte care este internat cu copilul într-una din secţiile spitalului, a reclamat că s-a servit la cină mâncare alterată, Instituţia Prefectului anunţă că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj să efectueze verificări imediate cu privire la aceste aspecte şi să ia măsurile aferente. Rezultatul verificărilor va fi comunicat ulterior.”

Citește și:

«Suntem ţinuţi ca nişte animale». Condiţii mizere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova

Pernă «cusută» cu capse într-un spital de copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net