Mărturiile cutremurătoare ale familiei unui diabetic mort de COVID: „Ne suna plângând să găsim un doctor să îi taie picioarele”

Ultima actualizare:

    Medicii din spitalele Covid sunt extenuați
Medicii din spitalele Covid sunt extenuați

Familia îndurerată a unui pacient din Vâlcea, infectat cu virusul SARS-CoV-2, a publicat pe Facebook povestea decesului acestuia, de la internare până la ultimele minute din viață, pentru a ridica un semnal de alarmă cu privire la seriozitatea cu care ar trebui tratat coronavirusul de către populație, dar și pentru a atrage atenția asupra sistemului nostru medical, care este suprasaturat de bolnavi de COVID și abia mai face față.

Moartea cumplită în spital a unui bărbat infectat cu COVID-19 

„Zilnic i s-au făcut perfuzii. După 4 zile de așteptare a venit în sfârșit rezultatul testului Covid: POZITIV. Conform documentelor, pe 26.09.2020 i s-au făcut analizele la sânge unde i s-a descoperit diabet, chiar și așa s-a continuat administrarea de medicamente și perfuzii.

Socrul avea un bypass femural. În fiecare zi sunam la spital și doamna doctor nu avea timp să vorbească cu noi. Asistentele ba ne spuneau că e de prea puțîn timp la ele și nu au ce să ne spună, ba că este mai bine ca la internare (a fost mutat in 3 saloane).

După câteva zile socrul a început să aibă dureri groaznice de picioare. Sunăm la spital și ne spuneau că e de la COVID și după zile întregi de dureri, o asistență s-a dus să îi pună o sticlă de apă caldă la picioare, care bineînțeles nu a avut niciun efect. Suna și plângea de dureri, dar spitalul, doctorii nu aveau ce să îi facă conform spuselor lor”, a început povestea nurorii bărbatului decedat de COVID-19.

„ (..) După vizita la chirurgie: șoc!...Concluzie: trebuie să îi amputăm măcar un picior căci a făcut cangrenă și unul este foarte rău.(..) Între timp bineînțeles socrul se simțea din ce în ce mai rău. În 2 ore primim răspuns de la București să ne dăm acordul să îi amputeze picioarele. Sunăm înapoi și ne spune că totul în hărțîi este pregătit, dar niciun spital nu vrea să îl primească.

Nici Târgu Mureș, nici Pitești, nici Horezu, nici Sibiu. Într un final cei de la Horezu acceptă transferul și la ora 22 pe 06.10.20 îl transferă. Îl bagă la terapie intensivă și a două zi ne spun că nu îl pot opera, că nimeni nu acceptă deoarece este prea târziu și nici dacă îi amputează picioarele nu rezistă", povestește femeia.

Ruda bolnavului a explicat că barbatul internat a cerut de nenumarate ori ajutorul, confruntându-se cu dureri îngrozitoare, dar niciun doctor sau asistentă nu a putut face nimic.„Socrul ne suna de 20 de ori pe zi plangand sa gasim un doctor sa ii taie picioarele ca nu mai rezista de dureri. Pe 08.10.202 la ora 4.20 ne suna ca nu mai poate respira, să dăm de o asistenta. (..)

La 6.20 ne sună, din nou plângând să găsim un doctor să îi taie picioarele. Acestea a fost ultima coversatie cu el", povestește femeia.

Familia susține că bărbatului i s-a furat și portofelul, după moarte

Anunțul decesului s-a făcut într-un mod neobișnuit, când fiul pacientului internat și-a sunat tatăl să afle care este starea sa de sănătate. De asemenea, femeia susține că portofelul cu bani și actele bărbatului au dispărut, iar personalul din spital i-a cerut să completeze o declarație pe proprie răspundere în care să menționeze că obiectele s-au pierdut.

„Socrul era pus în sac negru (care este normal după protocolul Covid), însă era în pijamalele cu care a stat la spital și avea toate furtunurile de la oxigen și perfuzii. Nimeni nu s-a sinchisit să le scoată și să le arunce. Așa a fost băgat în sicriu” . mai spune femeia.

„Așadar oameni buni: purtați masca și aveți grijă de voi. Să nu ajungeți în spitale că nu se știe dacă mai ieșiți. De ce: pentru că nu îi interesează dacă mai ai altceva în afară de Covid. Nimeni nu a văzut timp de o săptămâna că i s-au înnegrit picioarele, pe nimeni nu a interesat de ce are aceste dureri groaznice” , a fost mesajul rudei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net