Mărturii sfâșietoare ale mamei barmaniței moarte în Colectiv, la un an de la tragedie

Ultima actualizare:

    Alexandra era  singurul copil  al familiei MatacheFotografii: arhivă personală
Alexandra era singurul copil al familiei MatacheFotografii: arhivă personală

Se spune că nu există durere mai mare decât aceea de a-ţi pierde propriul copil. De a-l conduce pe ultimul drum şi de a suferi câte zile mai ai pe pământ. Duminică, se împlineşte un an de când Cristina Matache plânge după fiica ei, Alexandra, care a pierit în incendiul din “Colectiv”.

Speranţele şi planurile unei mame pentru fiica ei, de care era atât de mândră, s-au spulberat într-o secundă. În noaptea de 30 octombrie 2015, flăcările iadului au învăluit fără milă clubul Colectiv din Bucureşti, acolo unde sute de tineri veniseră la concertul formaţiei ”Good bye to gravity”. Pentru mulţi, a fost o seară fatidică. La fel ca şi pentru Alexandra, o tânără veselă şi isteaţă de 26 de ani, care lucra ca barmaniţă în club.

“O visez des pe Alexandra, îmi dă semne din cer. Când se lasă seara, mă simt foarte rău pentru că mă iau tot felul de gânduri, mai ales vinerea. Nenorocirea s-a întâmplat într-o vineri....”,  a povestit, pentru Click!, printre lacrimi, Cristina Matache, mama tinerei.


    La un an de la tragedia din «Colectiv», Cristina Matache  îşi plânge fata care a murit la doar 26 de ani
La un an de la tragedia din «Colectiv», Cristina Matache îşi plânge fata care a murit la doar 26 de ani

Într-un an, cât a trecut de la tragedie, a umplut casa cu fotografiile Alexiei, singurul ei copil. ”Am pus poze cu ea în dormitor, în bucurărie peste tot, ca să o simt alături de mine tot timpul. Fiica mea era o fiinţă foarte puternică. Sunt momente când caut, dar nu ştiu ce caut, mă simt total dezorientată”, a adăugat  mama barmaniţei de la clubul Colectiv. Pe 30 octombrie se face un an de la incendiul în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, iar mama Alexandrei se pregăteşte de parastas.

“Îi vom face o pomenire, aşa cum e  creştineşte. Mergem la cimitir, apoi vom face o masă cu 40 de persoane dragi nouă. Duminică, vreau să merg cu soţul meu la clubul Colectiv, să aprind o lumânare, ca să aibă lumină fata mea pe lumea cealaltă. Alexis era singurul meu copil, acum nu mai am nimic. Casa este pustie, fără viaţă Am mai rămas doar cu o pisicuţă paralizată, de care am grijă de şapte ani”, ne-a a mai spus mama tinerei.


    Cristina a umplut casa  cu fotografiile Alexiei
Cristina a umplut casa cu fotografiile Alexiei

simeon stalpnicul png

Monument în memoria victimelor

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, va fi înălţat un monument în memoria acestora. Inaugurarea se va face duminică, 30 octombrie, în jurul orei 12.00, în Piaţa Bucur, în apropierea locului blestemat. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, la Adevărul live, că va participa la ceremonie şi şi-a exprimat speranţa că vor participa mulţi români la comemorarea victimelor tragediei. Tot ieri, Guvernul a decis ca statul să plătească până în 2018 tratamentul răniţilor în incendiul din Colectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net