Mărturii sfâșietoare ale mamei barmaniței moarte în Colectiv, la un an de la tragedie

ea-1-896261651165.jpg

colectiv, victime, monument, comemorare
Alexandra era singurul copil al familiei Matache
Fotografii: arhivă personală

Se spune că nu există durere mai mare decât aceea de a-ţi pierde propriul copil. De a-l conduce pe ultimul drum şi de a suferi câte zile mai ai pe pământ. Duminică, se împlineşte un an de când Cristina Matache plânge după fiica ei, Alexandra, care a pierit în incendiul din “Colectiv”.

Speranţele şi planurile unei mame pentru fiica ei, de care era atât de mândră, s-au spulberat într-o secundă. În noaptea de 30 octombrie 2015, flăcările iadului au învăluit fără milă clubul Colectiv din Bucureşti, acolo unde sute de tineri veniseră la concertul formaţiei ”Good bye to gravity”. Pentru mulţi, a fost o seară fatidică. La fel ca şi pentru Alexandra, o tânără veselă şi isteaţă de 26 de ani, care lucra ca barmaniţă în club.

fotografii teodora maftei.jpg

teodora maftei fotografii expozitie
23 de fotografii semnate Teodora Maftei au fost scose la vânzare
FOTO: David Muntean

“O visez des pe Alexandra, îmi dă semne din cer. Când se lasă seara, mă simt foarte rău pentru că mă iau tot felul de gânduri, mai ales vinerea. Nenorocirea s-a întâmplat într-o vineri....”,  a povestit, pentru Click!, printre lacrimi, Cristina Matache, mama tinerei.

mama-56562621511.jpg

colectiv, victime, monument, comemorare
La un an de la tragedia din «Colectiv», Cristina Matache îşi plânge fata care a murit la doar 26 de ani

Într-un an, cât a trecut de la tragedie, a umplut casa cu fotografiile Alexiei, singurul ei copil. ”Am pus poze cu ea în dormitor, în bucurărie peste tot, ca să o simt alături de mine tot timpul. Fiica mea era o fiinţă foarte puternică. Sunt momente când caut, dar nu ştiu ce caut, mă simt total dezorientată”, a adăugat  mama barmaniţei de la clubul Colectiv. Pe 30 octombrie se face un an de la incendiul în care şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, iar mama Alexandrei se pregăteşte de parastas.

974x468.jpg


Tedy Ursuleanu își povestește experiența traumatizantă din Colectiv

“Îi vom face o pomenire, aşa cum e  creştineşte. Mergem la cimitir, apoi vom face o masă cu 40 de persoane dragi nouă. Duminică, vreau să merg cu soţul meu la clubul Colectiv, să aprind o lumânare, ca să aibă lumină fata mea pe lumea cealaltă. Alexis era singurul meu copil, acum nu mai am nimic. Casa este pustie, fără viaţă Am mai rămas doar cu o pisicuţă paralizată, de care am grijă de şapte ani”, ne-a a mai spus mama tinerei.

poze-1-39616151.jpg

colectiv, victime, monument, comemorare
Cristina a umplut casa cu fotografiile Alexiei

 

Monument în memoria victimelor

La un an de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, va fi înălţat un monument în memoria acestora. Inaugurarea se va face duminică, 30 octombrie, în jurul orei 12.00, în Piaţa Bucur, în apropierea locului blestemat. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, la Adevărul live, că va participa la ceremonie şi şi-a exprimat speranţa că vor participa mulţi români la comemorarea victimelor tragediei. Tot ieri, Guvernul a decis ca statul să plătească până în 2018 tratamentul răniţilor în incendiul din Colectiv.

Loading...
 
 

Citește și

  • colectiv bucuresti

    Vineri (30 octombrie) un incendiu imens a izbucnit în clubul Colectiv din București, în urma căruia nu mai puțin de 27 de persoane au murit, iar peste 140 au fost rănite. Totul a început cu un concert la care au participat câteva sute de persoane.

  • incendiu in club colectiv

    Parchetul Tribunalului București au deschis o anchetă referitor la cauzele incendiului de la Clubul Colectiv, care a avut loc vineri seară (30 octombrie) și care s-a soldat cu moartea a 27 de persoane, alte peste 180 fiind rănite. Urmează să fie făcute cercetări pentru omor calificatăși să se stabilească cine sunt vinovații pentru această tragedie fără precedent în țara noastră.

  • alexis matache barmanita club colectiv inmormantare

    O fată cu zâmbetul pe buze, aşa cum o descriu prietenii, a plecat dintre noiu. Alexis Matache avea 26 de ani şi lucra ca barmaniţă la Clubul Colectiv. Tânăra se afla la bar în seara fatidică de 30 octombrie, a rezistat până duminică la spitalul Bagdasar unde fuse internată cu arsuri grave. Joi, familia şi pritenii au condus-o pe ultimul drum.

  • Cu un ochi a plâns, cu unul a râs! Cântăreţul Alex Plîngu (27 de ani), una dintre victimele incendiului de la Colectiv din octombrie 2015, şi-a găsit sufletul-pereche în timp ce se afla internat în spital. Alex şi Edith (23 de ani) se gândesc acum la nuntă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1