Mărturii din infern: "Au căzut cadavrele peste mine"

Ultima actualizare:

    Partea dreaptă a autocarului  s-a făcut praf, iar bagajele  au fost aruncate cât coloFoto: viata-libera.ro, Florentin Coman
Partea dreaptă a autocarului s-a făcut praf, iar bagajele au fost aruncate cât coloFoto: viata-libera.ro, Florentin Coman

Bagaje aruncate cât colo, morţi, oameni plini de sânge şi mame urlând ca din gură de şarpe cu copiii în braţe. O scenă de-a dreptul terifiantă. Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat miercuri (19 august) lângă Brăila.

Au avut parte de o vacanţă tihnită în Turcia şi au plecat cu părere de rău spre casele lor. Nici un moment nu şi-au imaginat însă că sejurul de vis se va încheia tragic.

Tânăr de 30 de ani, rănit în zona capului
Tânăr de 30 de ani, rănit în zona capului

38 de moldoveni de peste Prut au urcat în autocarul morţii. Maşina, care aparţine unei companii turceşti, se întorcea din Istanbul spre Chişinău prin Bucureşti, Brăila şi Galaţi.

Răniţii au fost duşi  la spitalele din zonă
Răniţii au fost duşi la spitalele din zonă

Pe DN2B, în localitatea Baldovineşti, aflată la cinci kilometri de Brăila, s-a produs, miercuri dimineaţă, dezastrul. Era ora 9.20, ploua torenţial, iar şoferul gonea cu viteză. Maşina a derapat, s-a răsturnat şi călătorii au fost aruncaţi pe geam. Un martor a văzut întreaga scenă şi spune că autovehiculul s-a înclinat pe o parte, apoi s-a răsturnat. “Ne-am speriat foarte tare. S-a întâmplat într-un moment. Toată lumea ţipa. Se auzeau strigătele copiilor. A fost groaznic. Au căzut cadavrele peste mine. Plângeau mamele că nu-şi găseau copiii”, a povestit un tânăr de 30 de ani, rănit în zona capului, pentru Info Brăila.

Autocarul a fost  ridicat din şanţ  cu macaraua
Autocarul a fost ridicat din şanţ cu macaraua

O fată de 15 ani şi fratele ei de 8 ani au murit pe loc. Un alt copil şi-a pierdut viaţa, prins sub autocar. 25 de călători au fost răniţi şi au  traumatisme craniene şi ale membrelor inferioare. Autorităţile au instituit cod roşu, astfel că toate ambulanţele disponibile din Brăila şi Galaţi au ajuns la faţa locului. Imediat după preluarea răniţilor au intrat în rol poliţiştii, în încercarea de a afla cum s-a petrecut groaznicul accident. Până acum, s-a stabilit că şoferul a intrat cu viteză în curbă, deşi carosabilul era ud şi ploua cu găleata.

Pe Autostrada Soarelui au fost 48 de răniţi şi doi morţi

Accidentul seamănă foarte bine cu cel petrecut acum 11 zile pe Autostrada Soarelui. Un autocar în care se aflau 50 de ucrainieni, adulţi şi copii, s-a răsturnat, după ce şoferul a adormit la volan. 48 de persoane au fost duse la cinci spitale din Capitală, în timp ce doi pasageri au murit, printre care şi o fată de 17 ani. Doi bărbaţi au suferit amputări de picioare. Autocarul aparţinea unei firme din Bulgaria şi se deplasa spre Ucraina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net