Mărturii despre accidentul aviatic din Munţii Buzăului: «Aripile au rămas în copaci»

Ultima actualizare:

    Epava avionului căzut în pădureFoto: adevarul.ro
Epava avionului căzut în pădureFoto: adevarul.ro

Dramă în Munţii Buzăului! Doi oameni de afaceri au murit, miercuri după-amiază, într-un accident aviatic. Aparatul de mici dimensiuni s-ar fi rupt în două, coada acestuia rămânând pe cealaltă parte a versantului muntos. Avionul era pilotat de Mihai Covaciu, iar alături se afla Liviu Emil Bucăţică. Cei doi decolaseră la Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa.

Proprietarul unei stâne din Nehoiu (Buzău) a sunat miercuri după-amiază la 112 şi a anunţat că, într-o zonă greu accesibilă, a găsit bucăţi dintr-un avion de mici dimensiuni. Evenimentul s-a produs în jurul orei 15.30, pe Valea Nehoiaşului, la aproximativ zece kilometri de Nehoiu. Neculai Popa se afla la stână împreună cu un angajat, când un zgomot puternic i-a atras privirea către creasta unui munte din apropiere. ”Parcă era un motor turat, după care am văzut avionul când se apropia de pădure. Am fugit spre el, apoi am sunat la 112”, povesteşte Neculai Popa. 

Mai multe echipaje de pompieri şi de la ambulanţă s-au pus imediat în mişcare. Poliţiştii şi jandarmii au ajuns în zona prăbuşirii după aproape o oră de mers pe jos prin pădure. Acolo au găsit resturile avionului şi cadavrele a două persoane. ”Unde s-a produs accidentul au rămas aripile în copaci. Cei doi bărbaţi din avion erau acolo unul peste altul”, povesteşte Florin Posea, unul dintre martorii oculari. 

Sătenii spun că ploua în momentul accidentului. ”M-a sunat tata şi mi-a zis că a văzut cum din avion zburau bucăţi ca nişte foi mari de hârtie. A fost un zgomot, a început să se rotească şi a căzut. Era cu roţile în sus, printre pomi”, mărturiseşte Alina Popa, localnică din Nehoiu. Alţi martori vorbesc despre descoperirea unei genţi cu o sumă mare bani,  pe care anchetatorii i-au numărat şi i-au transferat într-un sac de probe. ”Ziceau poliţiştii că sunt 20.000 de lei”, adaugă o martoră pentru adevarul.ro.

Mihai Covaciu activa în domeniul construcţiilor
Mihai Covaciu activa în domeniul construcţiilor

Avionul prăbuşit era un Technam T 2008, fabricat acum 10 ani în Italia. La bordul acestuia se aflau doi oameni de afaceri, Ioan Mihai Covaciu (45 de ani) şi Liviu Emil Bucăţică (50 de ani). Cei doi decolaseră la Ghimbav şi intenţionau să ajungă la Constanţa, oraşul lui Bucăţică. Avionul era pilotat de Covaciu, un om de afaceri din Cluj, activ în domeniul construcţilor. Se pare că acesta a făcut o vizită la Râşnov pentru a-i vinde un imobil lui Liviu Bucăţică. Pentru că acesta din urmă a spus că trebuie să ajungă urgent la Constanţa, Mihai Covaciu s-a oferit să-l transporte cu avionul şi au plecat împreună de pe aerodromul din Ghimbav. La câteva minute de la decolare, avionul a dispărut de pe radar. Apucase să traverseze vârfurile înalte de peste 1.400 de metri din Munţii Siriului, iar problema a apărut când relieful era în scădere. Epava a fost descoperită la altitudinea de 700 de metri.

Liviu Bucăţică, ultimul selfie
Liviu Bucăţică, ultimul selfie

Trupurile celor două persoane decedate au fost coborâte de pe munte, la miezul nopţii, de personalul ISU Buzău şi de jandarmi. Cercetările au fost reluate ieri, iar anchetatorii vor stabili dacă accidentul aviatic s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a unei erori de pilotaj sau în urma unei defecţiuni tehnice. Necropsia cadavrelor va fi efectuată azi. 

«Nu am apucat să-ţi spun, niciodată, că te iubesc»

Corina Martin
Corina Martin

Liviu Bucăţică, una dintre victimele accidentului aviatic, şi-a făcut un selfie chiar înainte de a pleca spre Constanţa. „Ultima lui fotografie... cu numai câteva minute înainte...”, aşa îşi începe mesajul de adio Corina Martin, sora lui Liviu Bucăţică. Ea este preşedintele Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi proprietara agenţiei de turism Mistral Tours. „Am fost binecuvântată să am un frate atât de bun, atât de vesel şi de inimos! Nu cred să fie, printre cei ce l-au cunoscut vreodată, oameni pe care să nu-i fi bucurat şi pe care să nu-i fi făcut să zâmbească. De aceea şi avea atât de mulţi prieteni. Pentru mine şi pentru copiii mei, rămăsese scut şi suport. Pentru mama, trei sferturi din suflet. Acum e gol. Ai plecat nedrept şi mult prea devreme, Liviu! Şi, la fel ca şi cu Tata... nu am apucat să îţi spun, niciodată, că te iubesc. Acesta e păcatul meu”, a scris, pe Facebook, Corina Martin.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net