Mărțișoare din săpun, afacerea unui cuplu de tineri cu dizabilități

Ultima actualizare:

    Alina şi Bogdan, din comuna Beceni, județul Buzău, au o mică afacere: fac trandafiri din săpun pentru evenimente și mărțișoareFOTO: adevarul.ro
Alina şi Bogdan, din comuna Beceni, județul Buzău, au o mică afacere: fac trandafiri din săpun pentru evenimente și mărțișoareFOTO: adevarul.ro

Alina şi Bogdan, doi tineri din comuna buzoiană Beceni, au o mică afacere cu decoruri florale pentru evenimente şi, mai nou, mărţişoare din săpun. O adevărată lecţie de viaţă: cei doi au dizabilități. Felicitări!

Alina şi Bogdan, din comuna Beceni, județul Buzău, au probleme de sănătate, dar nu se plâng și au o mică afacere: fac trandafiri din săpun pentru evenimente și mărțișoare.

Alina şi Bogdan fac mărțișoare din săpun

Alina suferă de când era mică de o boală autoimună, care i-a oprit creşterea şi i-a deteriorat articulaţiile, iar iubitul ei, care îi este şi partener de afacere, a rămas cu un picior mai scurt după un accident din copilărie, scrie adevarul.ro.

La 30 de ani, Alina Burlacu are constituţia unei fetiţe de 8, 10 ani. O afecţiune apărută în primii ani de viaţă i-a stopat creşterea şi i-a pus parcă ciment la încheieturi.

”Problema mea de sănătate, artrita reumatoidă, a început de când aveam 4 ani, dintr-odată. Au început articulaţiile să mi se inflameze şi apoi am avut dureri insuportabile, până m-au ţintuit la pat şi am ajuns în această postură”, spune Alina Burlacu, citată de aceeași sursă.

În trupul firav se ascunde însă multă ambiţie. S-a încăpăţânat să meargă la şcoală, să deschidă uşile multor cabinete medicale în căutarea şansei la ameliorare, să ţină depresiile la distanţă prin diverse ocupaţii. A parcurs chiar şi cursuri de manichiură şi pedichiură, după terminarea liceului.

Fac trandafiri din săpun

Alina îi mulţumeşte lui Dumnezeu că-şi poate folosi mâinile măcar atât cât să o ajute în pasiunea sa. A lucrat mult cu ele, spune ea, şi nu le-a lăsat să înţepenească. Dintotdeauna i-au plăcut florile şi arta, iar în urmă cu doi ani a început să confecţioneze ornamente pentru nunţi şi botezuri.

Alina şi Bogdan lucrează de zor mărţişoare din săpun
Alina şi Bogdan lucrează de zor mărţişoare din săpun

A îndrăznit să viseze la această activitate după ce l-a cunoscut pe Bogdan, un tânăr din Braşov, şi el cu o invaliditate însă nu la fel de gravă.  Are un picior mai scurt, după un accident suferit în copilărie. Cu toate că nici el nu stă foarte bine cu motricitatea, Bogdan a devenit mâinile şi picioarele iubitei lui. De doi ani sunt împreună, iar de un an încearcă să crească afacerea cu ornamente pentru nunţi şi botezuri.

În aceste zile, Alina şi Bogdan fac mărţişoare cu trandafiri din săpun, pe care îi combină cu diverse decoruri. ”Un astfel de mărţişor costă 3 lei. Mai merg coşuleţele, de la 20 la 80 de lei, cutiile în formă de inimă, cilindrele. În cutiuţa de carton se pune iarbă artificială, apoi pun trandafirul într-o poziţie care să se potrivească şi pe lat şi pe înalt. La final aplicăm eticheta cu firma noastră. Primim comenzile cu trei zile înainte, ne mobilizăm apoi le livrăm prin poştă sau prin curierat, iar în Buzău şi împrejurimi livrăm cu maşina”, spune Alina, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Ei fac dulceață de lapte. Au clienţi din toată România

Povestea celui mai tânăr opincar! La 11 ani face cele mai frumoase opinci

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net