Mărțișoare din săpun, afacerea unui cuplu de tineri cu dizabilități

alina_si_bogdan_lucreaza_de_zor_la_martisoare.jpg

alina_si_bogdan_lucreaza_de_zor_la_martisoare
Alina şi Bogdan, din comuna Beceni, județul Buzău, au o mică afacere: fac trandafiri din săpun pentru evenimente și mărțișoare
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Alina şi Bogdan, doi tineri din comuna buzoiană Beceni, au o mică afacere cu decoruri florale pentru evenimente şi, mai nou, mărţişoare din săpun. O adevărată lecţie de viaţă: cei doi au dizabilități. Felicitări!

Alina şi Bogdan, din comuna Beceni, județul Buzău, au probleme de sănătate, dar nu se plâng și au o mică afacere: fac trandafiri din săpun pentru evenimente și mărțișoare.

Alina şi Bogdan fac mărțișoare din săpun

Alina suferă de când era mică de o boală autoimună, care i-a oprit creşterea şi i-a deteriorat articulaţiile, iar iubitul ei, care îi este şi partener de afacere, a rămas cu un picior mai scurt după un accident din copilărie, scrie adevarul.ro.

La 30 de ani, Alina Burlacu are constituţia unei fetiţe de 8, 10 ani. O afecţiune apărută în primii ani de viaţă i-a stopat creşterea şi i-a pus parcă ciment la încheieturi.

”Problema mea de sănătate, artrita reumatoidă, a început de când aveam 4 ani, dintr-odată. Au început articulaţiile să mi se inflameze şi apoi am avut dureri insuportabile, până m-au ţintuit la pat şi am ajuns în această postură”, spune Alina Burlacu, citată de aceeași sursă.

În trupul firav se ascunde însă multă ambiţie. S-a încăpăţânat să meargă la şcoală, să deschidă uşile multor cabinete medicale în căutarea şansei la ameliorare, să ţină depresiile la distanţă prin diverse ocupaţii. A parcurs chiar şi cursuri de manichiură şi pedichiură, după terminarea liceului.

Fac trandafiri din săpun

Alina îi mulţumeşte lui Dumnezeu că-şi poate folosi mâinile măcar atât cât să o ajute în pasiunea sa. A lucrat mult cu ele, spune ea, şi nu le-a lăsat să înţepenească. Dintotdeauna i-au plăcut florile şi arta, iar în urmă cu doi ani a început să confecţioneze ornamente pentru nunţi şi botezuri.

martisoare.jpg

martisoare
Alina şi Bogdan lucrează de zor mărţişoare din săpun
FOTO: adevarul.ro

A îndrăznit să viseze la această activitate după ce l-a cunoscut pe Bogdan, un tânăr din Braşov, şi el cu o invaliditate însă nu la fel de gravă.  Are un picior mai scurt, după un accident suferit în copilărie. Cu toate că nici el nu stă foarte bine cu motricitatea, Bogdan a devenit mâinile şi picioarele iubitei lui. De doi ani sunt împreună, iar de un an încearcă să crească afacerea cu ornamente pentru nunţi şi botezuri.

În aceste zile, Alina şi Bogdan fac mărţişoare cu trandafiri din săpun, pe care îi combină cu diverse decoruri. ”Un astfel de mărţişor costă 3 lei. Mai merg coşuleţele, de la 20 la 80 de lei, cutiile în formă de inimă, cilindrele. În cutiuţa de carton se pune iarbă artificială, apoi pun trandafirul într-o poziţie care să se potrivească şi pe lat şi pe înalt. La final aplicăm eticheta cu firma noastră. Primim comenzile cu trei zile înainte, ne mobilizăm apoi le livrăm prin poştă sau prin curierat, iar în Buzău şi împrejurimi livrăm cu maşina”, spune Alina, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Ei fac dulceață de lapte. Au clienţi din toată România

Povestea celui mai tânăr opincar! La 11 ani face cele mai frumoase opinci

Loading...

Citește și

  • bicicleta mov-magazin-targu-jiu

    În centrul orașului Târgu Jiu, pluteşte o mireasmă îmbietoare de lavandă. Cei mai mulţi dintre trecători nu ştiu de unde vine acest parfum. Magazinul este unul special: are mobilier mov, ceşcuțe mov, bicicleta mov.

  • Cu trei zile înainte de 1 Martie, tarabele cu mărţişoare şi-au făcut apariţia în forţă. Din silicon, lemn, sticlă, plastic sau faianţă, într-o explozie de culori şi forme, micile bijuterii îţi fac cu ochiul de pe tarabe. Dacă există un loc unde poţi să iei pulsul pieţii, atunci acesta este în Piaţa Unirii din Bucureşti.