Marşurile şi mitingurile au blocat Capitala. 500.000 de oameni au participat la evenimente

Ultima actualizare:

    Protestatari din toate colţurile ţării s-au adunat la marele miting PSDFotografii: Laurenţiu Sîrbu
Protestatari din toate colţurile ţării s-au adunat la marele miting PSDFotografii: Laurenţiu Sîrbu

Sâmbătă, 9 iunie, a fost ziua protestelor în Bucureşti. A fost Marşul Diversităţii, Marşul Normalităţii, adunări de susţinere a unirii cu Republica Moldova, proteste pentru infrastructură, crosuri şi evenimente culturale. Însă cea mai mare adunare a fost la mitingul PSD din Piaţa Victoriei. Circa 250.000 de oameni din toată ţara au venit cu autocare, trenuri şi maşini personale să protesteze „împotriva abuzurilor”.

Toate acestea spre disperarea şoferilor bucureşteni, care au avut numai restricţii în trafic, dar şi a poliţiştilor şi jandarmilor, pe umerii cărora a căzut asigurarea ordinii şi liniştii publice, sau  a echipajelor de pompieri şi medici chemaţi inclusiv din împrejurimile Capitalei. În premieră, s-a folosit şi un elicopter pentru supravegherea din aer a manifestaţiei. Potrivit primarului Gabriela Firea, ieri ar fi fost în jur de jumătate de milion de persoane pe străzile Capitalei. 

Marşul Normalităţii. Circa 150 de oameni, printre care copii şi călugări, au participat ieri la marşul „pentru familia naturală, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Manifestanţii au pornit din Piaţa Victoriei spre Patriarhie, mărturisind că protestează, ca de obicei, faţă de parada homosexualilor, care a avut loc tot ieri, câteva ore mai târziu. 


    Jandarmii au asigurat ordinea la Marşul Normalităţii
Jandarmii au asigurat ordinea la Marşul Normalităţii

Alţi oameni au participat ieri la un marş pe şoseaua Prelungirea Ghencea, cerând supralărgirea bulevardului şi pasaj peste centură, în dreptul comunei Domneşti. „Ne-aţi promis infrastructură, dar a fost o făcătură”, au scandat oamenii. 

Spre seară a avut loc Bucharest Pride, sau Marşul Diversităţii. Circa 4.000 de homosexuali, lesbiene şi susţinători ai acestora au defilat pe traseul dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Universităţii. 


    Mii de oameni au mărșăluit la Bucharest PrideFoto: Inquam Photos
Mii de oameni au mărșăluit la Bucharest PrideFoto: Inquam Photos

La mitingul PSD programat pentru sâmbătă, ora 20.00, oamenii au început să se adune încă de după-amiază. Filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii - aduşi din toată ţara - să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne sau telefoane cu blitz. Manifestanţii s-au conformat. „Am venit să susţinem guvernarea şi... împotriva abuzurilor”, se bâlbâie un manifestant citat de digi24.ro.

Alte evenimente au scos ieri zeci de mii de oamenii pe străzile din Bucureşti: „Marea Ţopăială”, „Cărţi pe Roţi”, crosuri şi evenimente sportive în Parcul Herăstrău, spectacole la Teatrul Excelsior şi Teatrul Ţăndărică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net