Marina Almășan, război cu șefa TVR. Spune că e obligată să-și facă „mea culpa”, pentru a nu fi zburată din grilă

marina-almasan.png

Marina Almășan, probleme cu conducerea TVR
Foto: Arhivă personală
Citeste tot despre: 

Marina Almășan este din nou într-un scandal de proporții cu TVR, instituția la care lucrează de peste 30 de ani. Mai exact, cu șefa instituției publice. Cunoscuta realizatoare tv a dezvăluit că e somată de conducerea TVR, după ce pe site-ul femeide10.ro acesta și-ar fi expus recent o serie de păreri legate de posibila demitere de la cârma Televiziunii Publice a actualului director general, Doina Gradea.

Marina Almășan: "Notificare scrisă și câteva telefoane «prietenești»"

„ …După cum sugerează și fotografia de profil, sunt prizoniera unei greșeli de neiertat! (..) Editorialul meu nu i-a bucurat chiar pe toți cititorii săi.

Am primit, din partea Conducerii TVR, via Oficiul Juridic, o notificare care înșira un pomelnic de legi și regulamente pe care înțeleg că le-am încălcat, cutezând să am o atitudine critică față de «instituție și angajații săi» – două elemente pentru care, de altfel, am avut întotdeauna cele mai curate, cinstite și profunde sentimente: îmi iubesc nespus Televiziunea, lucru pe care l-am demonstrat cu prisosință timp de 3 decenii si îi prețuiesc pe toți cei ce-mi sunt colegi. 

Se pare însă că, luată de valul emoțiilor personale, am reușit să  «defăimez» și «abuzez» instituția și salariații săi, ceea ce ar contraveni regulamentelor stabilite de conducătorii săi. (..)

Bref! Printr-o notificare scrisă și prin cateva telefoane «prietenești«, mi s-a dat de înțeles că, dacă vreau să mi se aprobe reintrarea în grila a emisiunii mele, ar fi bine să-mi pun cenușă în cap.

Mi se cer așadar următoarele trei lucruri: “să retractez articolul cu pricina, să notific publicațiile media care l-au preluat cu privire la această retractare și să formulez dezmințiri publice cu privire la informațiile cuprinse în materialul publicat”. 

Mi-am recitit de 7 ori, cu atenție și cu avocații alături, editorialul. Deși nu am regăsit nicio explicație pentru reacția atât de vehementă a managementului TVR, și deși cred cu tărie că nimeni și nimic nu poate îngrădi dreptul la opinie al unui jurnalist, voi pune, de data aceasta, mai presus de propriul crez, respectul față de o echipă întreagă pe care o conduc și care nu merită să fie zvârlită afară din grilă, din cauza unui articol scris pe un blog personal de către colega lor. Prin urmare, RETRACTEZ, iată, toate cele afirmate în editorialul “ Vântul schimbării, la TVR”, este o parte din mesajul Marinei Almășan, publicat pe site-ul femeiede10.ro, unde poate fi citit integral.

Loading...