Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare

cati-bani-castiga-acum-marian-vanghelie.-ce-s-a-intamplat-cu-ceasurile-lui-de-100.000-de-euro.jpg

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare, pentru luare de mită. El a fost găsit vinovat că a luat 30 de milioane de euro mită.

Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani.  

Decizia instanţei nu este definitivă. Marian Vanghelie a fost trimis, în iulie 2015, în judecată în stare de arest,  pentru 26 de infracţiuni de corupţie, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL. Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat mita primită de Marian Vanghelie. „În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin şi parţial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat şi primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).
Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.

Citește mai multe informații pe www.adevărul.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1