Marian Neacşu numit secretar general al Guvernului, deși a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Ultima actualizare:
marian neacsu jpeg

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Tiberiu Horaţiu Gorun se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru. Începând cu data prevăzută la art. 1, domnul Marian Neacşu se numeşte în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae Ciuc şi apărută deja în Monitorul Oficial.

Marcel Ciolacu: „Neacșu nu este vreun tâlhar. E serios și eficient”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat cu fiecare ocazie că nu va interveni în actul de guvernare și nu va impune numiri în Guvern în calitatea sa de lider de partid. Pe de altă parte, el a spus că PSD sprijină numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, pentru că nu este „vreun tâlhar”, ci este un om serios și eficient.

Marcel Ciolacu spunea anterior că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu pentru funcția de secretar general al Guvernului, în ciuda faptului că social-democratul are o condamnare pentru conflict de interese. Condamnarea lui Neacșu pentru conflict de interese e „depăşită juridic” și nici nu apare în cazier, a punctat Marcel Ciolacu. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

Marian Neacșu a ocupat din 2019 funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net