Marian Munteanu se ia de tinerii care au criticat Patriarhia, după Colectiv

marian-munteanu.jpg

Marian Munteanu
foto: România Tv

Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei, nu are o părere bună despre tinerii care au ieșit în stradă după incendiul din Colectiv, în faţa Patriarhiei Române.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei consideră că manifestanţii ar trebui să se ducă mai întâi să se spovedească, să ajute vreo 10-15 ani săracii, văduvele și orfanii și apoi le va fi ascultată părerea despre Biserică, conform B1.ro.

"Am stat de vorbă cu mulți tineri în ultima perioadă pe tema situației post-Colectiv. Și le-am spus că cine strigă împotriva credinței se află într-o fundătură. De fapt, se sinucide. I-am sfătuit: „Nu vă mai luați după cei care vă doresc sinuciderea". Cine are nemulțumiri sau critici ar fi bine să și le exprime într-un cadru potrivit. Adică le-aș propune acelora să participe așa, vreo 10-15 ani, fiecare în parohia de care aparține, foarte mult la activitatea comunității respective. Mai concret, să se intereseze de cei săraci, de văduve, de orfani. Să-i ajute pe aceștia 20 de ani și apoi vom asculta cu interes părerea lor despre Biserică, ce face ea concret pentru oameni și altele'', a mărturisit Marian Munteanu.

Şi nu sunt singurele afirmaţii controversate ale lui Munteanu.

Munteanu îi critică pe tinerii care au protestat după ”Colectiv” la Patriarhie: "Nu am văzut prea mare înghesuială din partea acestor revol­tați la ajutorarea săracilor și nici la ritualurile și viața cotidiană a Bisericii. Cine vrea să meargă la Patriarhie să protesteze nu trebuie să uite că acolo este alt cadru. De aceea, e bine să se ducă mai întâi să se spovedească și să îl întrebe pe duhovnic ce să facă. Pentru că aici este vorba de cu totul altceva", a mai spus candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Loading...
 
 

Citește și

  • Marian Munteanu a fost validat drept candidat PNL pentru Primăria Capitalei. Mulţi şi-l amintesc pe Munteanu un revoluţionar pletos şi rebel, însă puţini cunosc amănunte mai puţin „ortodoxe” din viaţa acestuia.

  • Tragedia de vineri seară (30 octombrie) din clubul Colectiv a îndoliat o ţară întreagă. Toată lumea s-a implicat, mai puţin preoţii, care nu au venit să aprindă o lumânare pentru victime. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit pentru B1TV că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. Declaraţia acestuia vine în contextul tragediei din clubul Colectiv, în care, până în prezent, 31 de tineri şi-au pierdut viaţa.

  • rockeri patriarhul daniel

    Ovidiu-Lipan Țăndărică (62 de ani), Cosmin Nicoară și Adi Bărar de la Cargo, cu toții au spus, răspicat, „nu”, atunci când au fost solicitați pentru a susține un concert caritabil, un concert care ar fi avut ca scop ajutorarea persoanelor rănite în incendiul produs în Capitală, vineri (30 octombrie). Însă refuzul nu a venit din nepăsare față de victime, ci dintr-o revoltă comună față de Biserică, ai cărei reprezentanți sunt cei care au venit cu propunerea concertului.

  • Viața lor s-a transformat într-un coșmar, în data din 30 octombrie 2015, când copiii lor au ars în incendiul din Clubul „Colectiv”.