“Maria e acum printre îngeri”. Povestea fetiţei de zece ani, violată şi lăsată să se înece în Italia

Ultima actualizare:

    Andreea Ungureanu şi Maria, fetiţa ei
Andreea Ungureanu şi Maria, fetiţa ei

Maria Ungureanu, o micuţă din judeţul Iaşi, a sfârşit tragic, în piscina unui restaurant din Italia. Copila locuia în Peninsulă de doi ani, de când părinţii săi au decis să o aibă alături în localitatea San Salvatore Telesino, din regiunea Campania, acolo unde cei doi lucrează de mai mult timp. În satul Verşeni, din Iaşi, e jale mare.

Micuţa şi-a găsit sfârşitul duminică, 19 iunie, într-o piscină a unui restaurant din localitatea San Salvatore Telesino. Potrivit presei din Italia, fetiţa a fost văzută ultima dată în cursul după-amiezii, în jurul orei 19.00, plimbându-se prin piaţa din localitate. Peste aproape două ore, tatăl alerta autorităţile fiindcă nu-şi găsea copila. Căutările au fost demarate imediat, dar fără rezultat. Din piaţa Salvatore Pacceli, fetiţei i s-a pierdut urma. Patronul unui restaurant avea să anunţe însă, după un timp, că în piscina din faţa localului său pluteşte trupul unui copil. Alături se aflau nişte hăinuţe împăturite. Erau ale Mariei, moartă deja de câteva ore. Autopsia efectuată avea să arate că micuţa a murit înecată, neştiind să înoate. Medicii legişti au mai precizat că, înainte de a fi lăsată se se înece, copila de zece ani a fost violată.

Principalul suspect pentru violarea şi uciderea Mariei este un tânăr român, Daniel, prieten cu tatăl fetiţei. Bărbatul în vârstă de 21 de ani le-a declarat anchetatorilor că n-ar fi fost în stare să-i facă un asemenea rău Mariei, pe care o vedea ca pe o soră, şi că nu el a violat-o şi a ucis-o. Ancheta din localitatea San Salvatore Telesino este în curs, iar trupul fetiţei n-a fost încă predat familiei pentru pregătirea funeraliilor.

“Era un copil cuminte”

Înainte de a pleca la părinţii săi în Italia, Maria a mers la grădiniţă în satul natal, în Verşeni, comuna Mirosloveşti. Fetiţa a urmat grupa mijlocie şi cea mare alături de copii care acum au terminat clasa a IV-a. Educatoarea fetiţei, Monica Tudurache, a povestit că Maria era o copilă veselă, care venea zilnic la grădiniţă şi care, în ciuda nevoilor de acasă, participa la toate activităţile din grupă. „A fost singurul copil la părinţi şi părinţii şi-au dat silinţa să nu-i lipsească nimic fetei. Maria a mers cu toţi copiii în excursiile pe care le-am organizat la Iaşi şi la Piatra Neamţ. Era un copil cuminte, care venea cu regularitate la grădiniţă. De fiecare dată era însoţită de mamă, iar când inclusiv mama a plecat în Italia, fetiţa a mers alături de părinţii săi”, a dezvăluit educatoarea. Maria Tudurache a mai spus că, după ce fetiţa a plecat la părinţii săi în Italia, colegii de grupă au început să întrebe unde e Maria şi dacă o vor mai revedea. „Ne-a fost dor de ea, după ce părinţii s-au hotărât să o ia cu ei in Italia, dar speram că într-o zi se va revedea cu colegii de la grădiniţă, care atunci întrebau unde e Maria. Acum, nu ştiu dacă au aflat toţi, dar Maria este printre îngeri”, a adăugat, cu voce scăzută, educatoarea.

“Am înlemnit”

Unchiul fetiţei, Constantin Ungureanu, e îndurerat. „Noi am vorbit la telefon chiar în duminica în care s-a întâmplat nenorocirea. Şi fata, şi mama intenţionau să meargă la o slujbă care se ţinea mai pe seară. A doua zi, când am vorbit, ne-au zis ce s-a întâmplat. Vă daţi seama că sunt terminaţi, fiind vorba despre unicul copil. Fratele meu mi-a spus că îl cunoaşte pe suspect de vreo doi ani şi că erau prieteni. Se pare că el a luat fata cu maşina din oraş, de unde se afla, şi a făcut această nenorocire”, a mărturisit unchiul Mariei.

Casa din Verşeni a bunicilor
Casa din Verşeni a bunicilor

Mătuşa Anuţa, sora bunicului Mariei, crede că Maria va fi înmormântată în San Salvatore Telestino. Pentru ea şi pentru fratele său, fetiţa care a crescut în curtea lor este cea mai frumoasă nepoţică pe care o au. „Era blonduţă, cu ochii mari şi tare curioasă. A stat cu noi o vreme pentru că părinţii încă nu aveau o casă. De asta au şi plecat, să-şi facă un rost, cum spunem noi. Dar ştiţi cum se spune? La omul sărac nici boii nu trag. Şi atunci uitaţi-vă ce s-a întâmplat. Noi am înlemnit când am văzut ştirea la televizor, iar acum nu avem niciun fel de veşti, fiindcă ei sunt ocupaţi cu procuratura”, şi-a amintit, printre lacrimi, tanti Anuţa.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net