Marcel Vela: din 15 mai, românii vor putea face drumeții și vor putea merge la pescuit

Ultima actualizare:

    Ministrul de Interne Marcel Vela
Ministrul de Interne Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni că din 15 mai românii vor putea părăsi localităţile de domiciliu pentru activităţi de recreere precum alpinismul, drumeţiile şi pescuitul.

Vela a confirmat permiterea acestor activităţi, odată cu încheierea stării de urgenţă, într-o intervenţie la Antena 3. „Activităţile sportive individuale sunt cele care ţin de activităţi gen drumeţii, alte activităţi gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a spus ministrul Vela.

Nu va mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ce măsuri de relaxare vor fi luate după 15 mai, când România iese din stare de urgenţă, dar şi ce restricţii vor rămâne în vigoare. „După 15 mai, putem să ne mişcăm în interiorul localităţii unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. E un prim pas important. Relaxarea se va face pas cu pas. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul lunii iunie.

Din 15 mai, vom avea la dispoziţie saloanele de îngrijiore personală şi se vor redeschide cabinetele stomatologice şi muzeele. Toate în condiţii speciale de distanţare şi de igienă. Şi ne vom deplasa cu mască în transportul public în comun. Măsurile de relaxare nu se vor aplica pentru localităţile în carantină”, a declarat Klaus Iohannis.  

Rămâne interdicția referitoare la întâlnirile cu mai mult de 3 persoane

Pe de altă parte, nu va fi permisă circulaţia între localităţi decât pentru motive bine întemeiate. „Rămâne interdicţia privind întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Sportivii de performanţă vor putea începe cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a completat preşedintele României. Citește și:

ULTIMA ORĂ! Iohannis: "Starea de urgență nu va fi prelungită. România va intra în stare de alertă"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net