Marcel Ciolacu: "Dacă USR-ul se ţine de cuvânt şi vor veni la vot, Guvernul Cîţu este căzut"

Ultima actualizare:

    Preşedintele PSD Marcel Ciolacufoto: Facebook
Preşedintele PSD Marcel Ciolacufoto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că toţi deputaţii şi senatorii partidului, dar şi trei parlamentari neafiliaţi vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură, el adăugând că a primit asigurări şi din partea liderului AUR că parlamentarii formaţiuni vor vota moţiunea. "Dacă USR-ul se ţine de cuvânt şi vor veni la vot, Guvernul Cîţu este căzut", susţine el.

Marcel Ciolacu a afirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că le-a cerut parlamentarilor PSD să reducă interacţiunile cu un număr mare de persoane, pentru a evita îmbolnăvirile şi pentru a se putea prezenta, marţi, la votul moţiunii de cenzură. El a susţinut că toţi parlamentarii PSD, dar şi trei neafiliaţi vor fi prezenţi la vot.

 Întrebat dacă PSD va lua măsuri împotriva parlamentarilor care nu se vor prezenta marţi la votul asupra moţiunii, liderul PSD a răspuns: "Cunoaşteţi că a fost altfel în PSD când s-a decis ceva, mai ales la acest nivel?”.

AUR a promis ca va fi prezent la vot

"Am stat de vorbă şi cu George Simion, toţi de la AUR mi-au promis că vor fi la vot”, a spus liderul PSD.

 El a adăugat că Guvernul cade dacă USR PLUS va fi prezent la vot, marţi, arătând că, potrivit calculelor, este nevoie de 32 de voturi, pe lângă cele ale PSD, neafiliaţilor şi ale AUR pentru ca moţiunea să treacă.

 "Dacă USR-ul se ţine de cuvânt şi vor veni la vot, Guvernul Cîţu este căzut”, a declarat Ciolacu. 

 Liderul PSD i-a criticat pe cei de la USR PLUS.

 "Ei aveau de gând să folosească PSD-ul drept măciucă. Nu am văzut până acum atât de puţin bun simţ politic, să crezi că vei folosi opoziţia ca tu să-ţi rezolvi şantajele şi răfuielile din interiorul unui guvern. L-am auzit şi pe Cioloş: «acest guvern de coaliţie». Dom-le, acesta este guvernul României”, a spus Marcel Ciolacu. 

 Întrebat dacă PSD îşi doreşte şi este dispus să preia guvernarea, Ciolacu a răspuns: "Categoric că da şi suntem şi pregătiţi”.

 Ciolacu consideră că "nu este niciun capăt de ţară dacă se fac alegeri anticipate”. Dacă va fi chemat la consultări la Cotroceni, în condiţiile în care Guvernul ar fi demis prin moţiune de cezură, liderul PSD a arătat că partidul nu va face propunere privind primul ministru, ci susţine ideea alegerilor anticipate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net