Mâncarea bolnavilor, vegheată de paznici

Citeste tot despre: 

Măsuri fără precedent la spitalele din Botoşani. Bucătăriile şi depozitele de alimente vor fi supravegheate de camere video, dar şi de agenţi specializaţi care vor răspunde pentru fiecare produs care va lipsi din cantină.

Paznicii au dispoziţie să nu mai lase nici un angajat să plece cu sacoşele pline cu mâncarea bolnavilor.

Decizia vine în urma mai multor sesizări din partea unor foşti pacienţi care au văzut cum bucătăresele îndeasă în sacoşe conserve de pate, carne de pui, pâine şi chiar feţe de masă.

Angajaţii îşi încărcau sacoşele, ba chiar şi portbagajele, cu alimente

CLIIMA20120725_0131_1.jpg

Angajaţii îşi încărcau sacoşele, ba chiar şi portbagajele, cu alimente

Unele sesizări vorbesc chiar de portbagaje pline cu alimente furate de la bolnavi.

Astfel, agenţii vor semna şi vor răspunde pentru toate alimentele care intra şi ies din bucătarii, iar în cazul în care se vor constata nereguli, firma care va asigura paza va trebui să plătească despăgubiri.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a mai cerut pe biroul său un centru de comandă video prin care să poată urmări orice mişcă prin spitalele din judeţ, în special în bucătării şi cantine.

„La fiecare spital vreau să pun paza la bucătărie. Voi suplimenta posturile de paznic, persoane autorizate care să păzească bucătăria şi depozitul de alimente, iar ieşirea va fi făcută cu supervizarea agentului şi va trebui să semneze şi el", a spus Florin Turcanu.


Loading...