Mânăstirea cu 16 moaşte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Peste 1.000 de credincioşi au luat ieri cu asalt curtea Mânăstirii „Schitul Darvari”, pentru a vedea „cutia cu minuni”. Aceasta este o raclă specială care conţine rămăşiţele a 16 sfinţi, număr record pentru o biserică din Capitală.

Aflat în ultimii trei ani în reparaţii capitale, complexul monahal situat în centrul Capitalei a fost resfinţit, ieri, de patriarhul Daniel. Acesta a binecuvântat fiecare din cele 16 chilii renovate complet şi celebra bibliotecă cu peste 25.000 de volume de cărţi bisericeşti.

„Am venit să mă rog pentru fata mea care pictează să aibă succes şi să îi reuşească visul să plece din ţară", a povestit Ana Ionescu, de 76 de ani. La bursa pelerinilor, cel mai mare succes l-au avut rămăşiţele sfinţilor Ioan Gură de Aur (cel care dă speranţă şi vindecă de singurătate), Policarp (ajută la boli incurabile), Elefterie (care dă alinare inimii), 40 de mucenici (ajută handicapaţii şi Sabina (care dă curaj).

Enoriaşii au stat ore în genunchi pentru a se ruga în curtea mânăstirii

simeon stalpnicul png

„Avem 150 de titluri de cărţi bisericeşti de mare valoare", ne-a declarat mândru administratorul complexului, Gabriel Săcui.

Lucrările efectuate la „Schitul Darvari" au costat peste 300.000 de euro, bani asiguraţi din contribuţii colectate de Patriarhie şi din fonduri provenind de la primăria sectorului 2.

Iată cei 16 sfinţi

Sfinţii ale căror rămăşiţe au fost puse în racla de la Mânăstirea „Schitul Darvari" sunt: cei 40 de mucenici, Mucenicii Tarah şi Andronic, Candid, Ignatie, Părinţii ucişi în Sinai, Policarp, Alexie omul lui Dumnezeu, Părinţii ucişi în Mânăstirea Sf. Sava, Antonie de la Iezeru, Ioan Gură de Aur, Ioan Iacob Hozevitul, Elefterie, Cuviosul Gherasim de la Iordan, Cuviosul Siluan Athonitul, Mucenicul Haralambie şi Sf. Sabina.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net