Managerul Spitalului Hârlău a suferit un AVC după ce tragedia din Neamț era să se repete în unitatea medicală pe care o conduce

Ultima actualizare:

    Managerul Teodor Pricop este tratat la Spitalul de Neurochirurgie din IașiFOTO: bzi.ro
Managerul Teodor Pricop este tratat la Spitalul de Neurochirurgie din IașiFOTO: bzi.ro

Panică la Spitalul Hârlău din Iași! Un șoc electric a ”prăjit” mai multe computere din unitatea medicală, însă, din fericire, nici un aparat nu a luat foc. Din cauza îngrijorării că s-ar putea produce o tragedie similară celei de la Spitalul Județean Piatra Neamț, managerul de la Hârlău ar fi făcut un AVC.

Din fericire, nici un pacient și nici un cadru medical nu a avut de suferit în urma incidentului petrecut în urmă cu câteva zile. Numai managerul unității medicale, economistul Teodor Pricop a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” după c ear fi suferit un accident vascular cerebral (AVC). Pricop a ajuns pe mâna medicilor din Iași după ce s-ar fi simțit rău încă de acum câteva zile, când atrăit un adevărat șoc, scrie bzi.ro. Medicii spun că este suspect de AVC.

Reporterii BZI l-au contactat ieri pe managerul Spitalului Hârlău. Acesta a spus că se află internat la Neurochirurgie. „Eu sunt internat la Spitalul de Neurochirurgie, am făcut un accident vascular cerebral, formă ușoară. Nu pot să mișc o mână… numai o mână am. Nu cred că e bine să vorbesc prea mult la telefon”, a spus Teodor Pricop, managerul Spitalului Hârlău, județul Iași.

Medicii din Iași spun că starea generală a managerului este bună. „Dimineața, în jurul orei 9:00, a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie. Pacientul este hipertensiv, iar din cauza stresului este posibil să fi suferit un accident vascular cerebral, însă până acum este doar o suspiciune, abia după 24 de ore se poate pune un diagnostic clar. Pacientul a suferit o semipareză facială ușoară și este internat în secția de neurologie. Urmează să se stabilească dacă a fost vorba despre un accident vascular cerebral ischemic sau un infarct cerebral”, au precizat reprezentanții Spitalului de Neurochirurgie „Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași.

La Spitalul din Hârlău a avut loc un șoc electric

Managerul Pricop a precizat că la spitalul pe care îl conduce a avut loc un șoc electric, șoc care a afectat mai multe computere. Nu a avut loc nici un incendiu, iar lucrurile s-au rezolvat rapid. Deși aparatura medicală nu a fost afectată, managerul a suferit un șoc, probabil, când a conștientizat ce s-ar fi putut întâmpla în spital. Medicii care îl îngrijesc acum spun că un accident vascular verebral (AVC) ar putea apărea după o emoție puternică, emoție pe care managerul ar fi avut-o când a aflat ce s-a întâmplat la spital.

„A fost ceva de la un stâlp de alimentare electrică, din câte știu eu. De la un stâlp s-a dus nul-ul, iar fără nul a crescut tensiunea. Nu mă pricep la electricitate, dar știu că până a intra în contorul central, acolo pe stâlp, de la un contact a căzut nul-ul și a rămas doar faza, și de atunci a crescut tensiunea. Practic, a fost o formă care a crescut tensiunea până la 300-350 de kw. Și atunci a afectat câteva calculatoare. În aceeași zi s-a rezolvat, a intervenit electricianul de întreținere. Nu a luat foc nimic, dar s-a ars câte o piesă de la calcultoare, nu s-a mai întâmplat niciodată o asemenea situație. Riscurile au fost la aparatura medicală, dar a fost ceva de moment”, a mai explicat managerul Spitalului Hârlău.

Spital suport COVID-19

De la începutul lunii noiembrie 2020, Spitalul Hârlău a devenit spital suport COVID-19. Un număr de trei secții din unitatea medicală sunt utilizate pentru îngrijirea pacienților cu coronavirus. La Spitalul Orășenesc Hârlău sunt în total 110 paturi, iar dintre acestea 49 sunt destinate persoanelor infectate cu noul tip de virus. Ieri erau internați 30 de pacienți infectați cu noul coronavirus la Spitalul Hârlău. Unitatea medicală deservește un total de circa 65.000 de locuitori.

Tragedia de la Piatra Neamț

Pe 14 noiembrie 2020, un incendiu a mistuit secția de Terapie Intensivă a Spitalulul Județean Piatra Neamț. Inițial, tragedia a luat viața unui număr de 10 persoane, alte 7 fiind rănite. Pe parcursul zilelor care au urmat, s-au stins unul câte unul. Din incendiul de la Piatra Neamț, un singur pacient a scăpat cu viață. Are 68 de ani și este internat la spitalul mobil din Lețcani. După două săptămâni, medicii care l-au îngrijit au anunțat că bărbatul a fost externat din secția de ATI.

Citește și: 

Incendiu puternic la secția ATI din Piatra Neamț. Au decedat 10 pacienți, iar un medic este în stare gravă

Imagini de groază de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Flăcările au mistuit totul

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net