Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj: „Trebuie să deschidem altă secție din cauza situației cazurilor”

Ultima actualizare:

    Coronavirusul atacă toate organele, nu doar plămânii, așa cum se credeafoto: Shutterstock
Coronavirusul atacă toate organele, nu doar plămânii, așa cum se credeafoto: Shutterstock

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, Ioan Mureșan, a explicat că cea mai mare problemă la momentul actual este reprezentată de suprasolicitarea personalului de pe Terapie intensivă, menționând că această „perioadă e mult mai dificilă decât la începutul pandemiei.”

Ioan Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, a declarat că numărul foarte mare de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus necesită muncă neîntreruptă din partea personalului spitalelor, precizând că numărul medicilor de la Terapie Intensivă este insuficient.La Cluj, autorităţile locale au transferat pacienții de pe Terapie intensivă, care nu au reședința în Cluj, în alte spitale din țară care dispun de locuri. 

Locurile din spitale, insuficiente pentru numărul mare de pacienți

„Presiunea pe locuri este foarte mare. (..) Săptămâna viitoare deschidem și secția de la Medicina Muncii cu aproximativ 30 de paturi unde vom trimite personal din spital. Va trebui să facem un efort mare să gestionăm lucrurile.

Speram să le dau unor colegi medici drumul în concediu, dar acum trebuie să deschidem altă secție din cauza situației cazurilor. Personalul de la Terapie intensivă nu poate rezista la nesfârșit, e extenuat și e greu să se mențină într-un ritm continuu. Este o perioadă mult mai dificilă ca la începutul pandemiei”, a spus Ioan Mureșan, potrivit transilvaniareporter.ro.

Clujul va dispune de o unitate mobilă cu 11 paturi, pentru cazuri grave

Potrivit raportării de sâmbătă, 25 iulie, 24 de persoane din județul Cluj au fost depistate pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore și internate în cele două spitale dedicate. Zece persoane sunt internate în ATI, din care 7 din județ. Totalul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 a ajuns la 197, din care 175 din județul Cluj.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că va ajunge săptămâna viitoare și o unitate mobilă cu 11 paturi, mai exact un tir de terapie intensivă, din dotarea IGSU. „Secția este echipată, dotată cu ventilatoare, de luni va fi funcțional”, a spus el, după ce Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca declara săptămâna trecută că atât secția de COVID-19 cât, și cea de Terapie Intensivă, au ajuns la capacitate maximă. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net