Mămică umilită după ce a refuzat să cotizeze la cadourile învăţătoarei

Ultima actualizare:

    Mihaela Ichim a refuzat să dea bani pentru cadourile învățătoareiFOTO: adevarul.ro
Mihaela Ichim a refuzat să dea bani pentru cadourile învățătoareiFOTO: adevarul.ro

Mihaela Ichim, mămica din Oradea care a refuzat să cotizeze la cadourile învăţătoarei, a fost umilită. Ceilalţi părinţi din clasa fiicei sale i-au cerut să-şi mute copilul, iar directorul școlii i-a spus că acel fond al clasei "nu există" și că femeia a adus prejudicii grave imaginii şcolii.

Mama unei fetiţe din clasa pregătitoare şi a unei adolescente din clasa a Vlll, ambele la Şcoala generală Nicolae Bălcescu din Oradea, Mihaela Ichim este, la rându-i, profesor de limbă franceză la Liceul Constantin Şerban din oraşul Aleşd. Femeia a fost unilită de ceilalți părinți după ce a refuzat să cotizeze la cadouri pentru învățătoare.

Mihaela Ichim, profesoară în Oradea, a fost umilită de părinții din clasa fetiței ei.

"Sunt cadru didactic şi am observat că în ultima perioadă opinia publică este extrem de defavorabilă la adresa noastră, a educaţiei din România în general. Consider că părinţii, prin ceea ce fac, de multe ori, sunt responsabili pentru degradarea imaginii noastre. Pentru că nu este normal să se facă lucrurile astea. Lucrurile se pot face şi altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în faţa părinţilor. Avem proiecte europene, avem ONG-uri, sponsorizări, bani de la primării", a declarat Mihaela Ichim pentru adevarul.ro.

Părinții i-au cerut să își mute fetița la altă clasă

Orădeanca se referă la mesajele deplasate care i-au fost transmise pe aplicaţia WhatsApp de părinţii celorlalţi copii din clasa pregătitoare în care învaţă fiica ei mai mică, şi care i-au cerut să îşi mute copilul din clasă, după ce a refuzat să contribuie la cadoul învăţătoarei şi la achiziţionarea de perdele, respectiv a unui alfabetar.  

”Nu este  normal, altu dă banul, altul nu", "să vă găsiţi altă clasă unde nu este nevoie", "recomandarea mea este să se mute", sunt doar câteva din mesajele primite de femeie.

Mihaela Ichim, care a postat pe contul său de Facebook respectiva conversaţie, susţine că atitudinea acestor părinţi o consideră deranjantă, pentru că nu este pentru prima dată când are de suferit pentru principiile ei.

Învăţătoarea, spune tot ea, nu a impus nimic, nu a solicitat nimic părinţilor, aceştia din urmă fiind care insistă să cheltuie banii proprii.

Gestul său nu a rămas fără urmări. Directorul şcolii a chemat-o, marţi (3 martie), la o întâlnire, la care a fost prezent şi reprezentantul Primăriei Oradea în Consiliul de administraţie a şcolii.

"Mi s-a adus la cunoştinţă că am adus prejudicii grave imaginii şcolii pentru că am citat numele şcolii şi pentru că niciun reprezentant legal al instituţiei de învăţământ nu a cerut bani părinţilor, ci părinţii s-au mobilizat, sub formă de donaţii. Eu le-am spus că nu a fost niciun atac la adresa şcolii, ci doar la adresa părinţilor şi a atitudinii pe care au avut-o", zice Ichim, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Directoarea liceului unde o elevă a arătat că „fondul şcolii există” a fost demisă

Știați? Profesorilor le este interzis să strângă ”fondul clasei” de la elevi

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net